Dagje Brussel

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Gisteren trok ik met mama naar onze Belgische hoofdstad voor een dagje uit. Dat het ook Gay Pride was wisten we niet maar werd ons snel duidelijk wanneer we in de binnenstad kwamen en her en der opzichtig en soms zelfs provocerende mensen zagen paraderen in de smalle straatjes van Brussel.

Na een korte wandeling van het Noordstation waren we al snel in het centrum en doken we Waterstones binnen, het Belgische filiaal van de wereldberoemde boekenhandel in Londen. Daarna begaven we ons naar één van de meest besproken winkels van het moment in Brussel: Primark! Gelukkig moesten we nog geen kwartier aanschuiven (’s middags was de rij talloze meters langer!) en konden we al snel naar binnen… Waar de drukte wel heerste. Niet dat je er de meest geweldige kleding vindt, voor de simpele dingen kan je er wel terecht. Ik keerde dan ook buiten met 5 paar kousen, een witte shirt en een nieuwe sweater.

Omdat het ondertussen tegen de middag aanliep besloten we te gaan eten. Dat werd fish and chips bij Bia Mara. Een smal, maar hip restaurantje waar ik enkele jaren geleden een interessant artikel over las en eindelijk kon gaan proeven. Ze ontgoochelden alvast niet en op enkele details na gaven ze een quasi perfecte fish and chips in een houten box. Om de vingers bij af te likken!

In de middag verkenden we Brussel als ware toeristen in eigen land. En zoals dat in België gaat was dat ook met  een mooi regenweertje, dat kon de pret echter zeker niet bederven!

Advertenties

3 gedachten over “Dagje Brussel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s