Jonas Jonasson – De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

100jarigeman.indd

Een paar jaar geleden raadde Lois me al eens aan om “De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween” te lezen omdat ze het zo’n geweldig boek vond. De titel ging ergens verloren in het veel te lang “to-read-lijstje”, toen we in Utrecht Bruna binnen wandelden voor wat postzegels en ze het boek zag liggen vroeg ze dan ook of ik het ondertussen al gelezen had. Neen dus, zodoende beloofde ik haar het boek te lezen. En dat is er ondertussen eindelijk van gekomen.

De dag dat Allan 100 jaar wordt heeft hij genoeg van het rusthuis en het verplegend personeel dat hem veel verbied dat hij besluit te ontsnappen langs het raam. Tegen de tijd dat één van de zusters de verdwijning ontdekt en de zoekactie naar de “vermiste” start is Allan al lang onderweg naar en beland hij van het ene avontuur in het andere.  Tussen alle avonturen door krijgt de lezer ook het leven van Allan, van begin tot einde, te lezen.

“De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween” is een doldwaze roman die bol staat van de soms zeer absurde humor. Een fantastisch boek dat ondertussen verfilmd is overigens, en ook al reeds een opvolger (geen vervolg!) kreeg: “De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s