The Hunger Games: Mockingjay – Part 1

Mockingjay_part_1_poster_2

Aangezien ik vorig semester stage deed en daarnaast een thesis voor studium generale en een bachelorproef diende te schrijven had ik deze keer geen tijd om de derde film in “The Hunger Games”-saga te gaan bekijken in de bioscoop en was het dus wachten op het verschijnen van de DVD. Uiteindelijk won ik die bij Qmusic, ondanks dat ik hem toen ondertussen al in een deluxe uitvoering bij Bol bestelde. Woops.

De film gaat verder waar “Cathing Fire” stopte, het moment dat Katniss wakker wordt bij de rebellen die haar bevrijden uit de arena door een uitgekiend plan, en op die manier een oorlog startten met The Capitol. Dit zorgt ervoor dat president Snow nog meer propaganda gaat voeren en ook steeds meer druk op de districten legt, als hij al niet besluit ze plat te bombarderen. Katniss heeft het nog steeds moeilijk met de rol die ze, ongewild, opgelegd krijgt en met de regels die bij het nieuwe regime komen kijken waar ze nu verplicht deel van uitmaakt. Maar ook de psychologische strijd die president Snow met haar voert weegt zwaar door bij haar.

Voor de ontknoping van de serie is het wachten tot het einde van dit jaar, gisteren werd de trailer voor de vierde en laatste film wel al vrij gegeven en die beloofd spannend te worden. Mensen die de boeken lazen zijn het vast met me eens dat het derde boek en snel afgehaspeld verhaald leek en het minste van de drie was, aangezien ze het laatste boek in twee films spreiden heb ik dan ook de hoop dat het tempo van de actie iets trager ligt in de films. Bij het eerste deel was dat alleszins het geval, mijn verwachtingen zijn dan ook hoog voor het tweede en laatste gedeelte.

De soundtrack van dit deel werd gemaakt onder leiding van Lorde en ook de Belgische Stromae staat op die plaat. Daarnaast brengt actrice Jennifer Lawrence een heel mooi gezongen “The Hanging Tree”.

Advertenties

3 gedachten over “The Hunger Games: Mockingjay – Part 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s