25 jaar Samson & Gert

Dit jaar vieren Samson & Gert hun 25e jaar samen. Dat doen ze onder andere met deze nieuwe, feestelijke single, maar uiteraard ook met hun trouwe Kerstshows, voor het derde jaar op rij niet in Antwerpen (de Koningin Elisabethzaal wordt nog steeds verbouwd), maar in hun eigenste Plopsa-theater (De Panne) en in de Ethias-arena (Hasselt).

De grootste hits voor deze jeugdhelden liggen al jaren achter hen, maar toch vind ik dat “Hiep Hiep Hiep Hoera” best wel iets heeft en zelfs doet denken aan “’t Is Afgelopen”, het laatste nummer op hun 5e album dat een beetje terugblikte naar enkele van Samson’s favoriete liedjes. Ook in dit nummer blikken onze vrienden terug op de afgelopen 25 jaar op hedendaagse muziek.

Wie begin jaren de ’90 geboren werd herinnert zich vast dat lange autoritten werden opgevrolijkt met cassettebandjes van deze helden. Ieder jaar leek de hoes op de vorige, zij het met een nieuwe foto en een andere kleur, toch waren ze herkenbaar, die “Samson & Gert”-albums. En meezingbaar! “Met de jeep, door het oerwoud…”  “Wij zijn bij de brandweer” en de alombekende “Samsonrock”.

Toen ze vorig jaar terug op het TV-scherm waren een nieuwe reeks, helemaal rond het thema Kerstmis, zaten niet alleen de jongsten voor het televisiescherm, maar ook de generatie die op zondagochtend opstonden met Samson & Gert. Het is ook die laatste generatie die vaak uit nostalgie nog steeds terug te vinden is op de magnifieke Kerstshows van dit geweldige duo.

Zelfs nu ik 25 jaar ben, en dus even ‘oud’ ben als het duo, blijven ze helden die ik nog steeds heel graag bezig zie! (En stiekem twijfel ik zelfs of ik, net zoals vijf jaar geleden, nog eens een Kerstshow zou meepikken…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s