Dagje Brugge

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Mensen ontmoeten die je online leerde kennen is fijn, zo sprak ik vandaag af met Nathalie die ik enkele jaren geleden leerde kennen via Tumblr. Nog niet zo heel lang geleden begon ze opnieuw met bloggen, ga die dus ook zeker even bekijken!

We begonnen de dag met een korte wandeling van het station naar het Begijnhof van Brugge. In de bomen van het begijnhof hingen allemaal boomhutjes, zouden de begijntjes in de zomer in de boomhutten slapen? 😉 We zetten onze tocht verder en besloten wat op avontuur te gaan en te “verdwalen” in de straatjes van Brugge. Het Belfort is van overal zichtbaar en zorgt ervoor dat je nooit echt verloren kan lopen.

We lunchten gezellig samen bij Ellis Gourmet Burger, de laatste jaren echt bekend geworden in België en ondertussen zijn er al meer dan 10 verschillende locaties waar je hun burgers kan verorberen waaronder in Antwerpen, Gent en Leuven. Ik ben er echter nog nooit geweest en dus vond Nathalie dat er best verandering in mocht komen. Zelf koos ik voor de Classic gourmet burger met verse frietjes en een heerlijk sausje. De hoge verwachtingen werden meer dan ingelost want het was om duimen en vingers bij af te likken!

’s Middags zetten we onze verdwaaltocht verder en bezochten we ook het Frietmuseum. In tegenstelling tot wat je zou denken gaat dat niet enkel en alleen over frietjes, maar begin je bij de oorsprong van de aardappelen en vanwaar ze vandaan komen. Daarnaast leer je niet enkel de geschiedenis van de aardappel en hoe ze geteeld worden, maar ook welke helende werking ze allemaal bezit. Het is pas op het einde dat je wat leert over de Belgische frietjes en de typische frietkotcultuur. Je kan zo zelf in een echt frietkraam gaan staan voor de obligatoire foto. En bezoek je het frietmuseum met honger? Bij het binnenkomen krijg je een kortingsbon van €0,40 voor frietjes op het einde van jouw bezoek.

We sloten de dag af in de Starbucks net voor ons vertrek naar huis met een overvolle tas koffie (the American way zei de barista) en een tas thee. Ideaal voor een zeer fijne dag!

Advertenties

Een gedachte over “Dagje Brugge

  1. Pingback: Froy's blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s