Chris Weitz – Overlevers

53c727643dd747.57795331

Chris Weitz ken je vooral als regisseur van “The Golden Compass” en “Twilight: New Moon”, maar ondertussen heeft hij zich ook toegelegd op het schrijven. Zijn eerste telg is “Overlevers” in het, tegenwoordig zeer geliefde, young adult genre. De cover van het boek doet vermoeden dat er reeds een film is en ondanks dat het boek direct verfilmd zou kunnen worden is dat voorlopig nog niet het geval.

“Overlevers” speelt zich af in een post-apocalyptische wereld nadat er een ziekte uitbrak die alle volwassenen velde. Op de wereld blijven dus alleen jong-volwassenen over, kinderen die oud genoeg waren voor zichzelf in te staan, want van kleuters en dergelijke is er geen sprake.

Jefferson leeft in New York ondertussen samen met z’n broer en enkele van hun vrienden en een stam die ze opgericht hebben. Op die manier staan ze sterker naar de andere jongeren die ronddwalen of in een andere stam overleven, maar geraken ze ook makkelijker aan voedsel en dergelijke door samen te werken. Zo weet iemand van de stam bijvoorbeeld hoe stroom op te wekken waardoor iedereen zo nu en dan zijn iPhone of iPod kan opladen en tijdelijk weer naar muziek kan luisteren.

Het boek speelt zich wel degelijke af in de wereld van vandaag, zij het met het feit dat de Ziekte vorig jaar dus toesloeg. Wanneer enkele leden van de stam van Jefferson ervan overtuigd zijn wat de ziekte is en ze die mogelijk kunnen oplossen vertrekken ze om de wereld “te genezen”.

Spannend, nu is het alleen afwachten tot deel twee van deze nieuwe trilogie!

Een gedachte over “Chris Weitz – Overlevers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s