Fucking Perfect

poster3

Sergio Herman is alomtegenwoordig de laatste jaren. Hij was hoofd-jurylid in het vtm-programma “Mijn Pop-Uprestaurant” en kwam daarnaast meermaals in het nieuws met de sluiting van zijn drie sterren restaurant “Oud Sluis” en de opening van zijn nieuwe restaurant “The Jane” in Antwerpen.

Tijdens die periode in zijn leven werd hij gevolgd door Mara Grimm voor het boek “Desire – Reflecties van een topchef” en Willemiek Kluijfhout die deze documentairefilm “Fucking Perfect” maakte. Beide behandelen dezelfde periode en hetzelfde aspect. De sluiting van het restaurant waar het allemaal begon voor Sergio, de opening van het nieuwe restaurant waar hij een nieuw verhaal gaat schrijven en daarnaast het dagdagelijkse hectische bestaan van deze chefkok.

Toch lijkt de documentaire nooit echt iets dieps te laten zien. In de keuken zien we Sergio af en toe uitvliegen tegen het personeel, zonder nuance aan wat vooraf ging aan die storm of wat de juiste reden is. Ook zien we Sergio zelf nooit echt koken, en meermaals heb je meer het gevoel dat je alles vanop een afstandje volgt en bekijkt, zonder echt te vatten waarover het gaat.

We krijgen ook de familieman die Sergio Herman is te zien op de dagen dat hij thuis is, als hij aan tafel aanschuift wanneer zijn vrouw pompoensoep bereide of wanneer ze met hun kinderen (en die van Sergio uit een vorige relatie) komt eten in zijn restaurant.

Zien, dat is wat we vooral doen tijdens deze documentaire, maar nooit krijg je het gevoel dat het om iets dieper gaat, dat er een verhaal achter alles sluit. Het blijft allemaal op een afstandje. En dat is jammer, want achter de topchef huist een verhaal dat vast enorm de moeite is als het eruit kan komen. Als hij zich durft openstellen aan de camera en de documentairemaakster.

Heel af en toe lijkt hij zich openstellen, voornamelijk wanneer hij achter het stuur van zijn wagen zit, midden in de nacht huiswaartskerende. Dat zijn de enige momenten dat je heel even het gevoel hebt dat er wat een dieper gesprek zit aan te komen. Maar meestal gaat dat gesprek niet diep genoeg om de documentaire echt de moeite te maken.

Advertenties

2 gedachten over “Fucking Perfect

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s