Antonio J. Mendez & Matt Baglio – Argo

argo

“Argo” is een waargebeurd relaas van een reddingsoperatie dat zo spannend en spectaculair is dat Hollywood er wel mee te maken moet hebben!

Wanneer in november 1979 de Amerikaanse ambassade in Teheran wordt overvallen door honderden studenten en ontzettend veel Amerikaanse bedienden gegijzeld worden, weten 6 bedienden op tijd te ontsnappen en zo uit handen te blijven van de gijzelnemers.

De situatie is echter zo onrustig dat ze niet terug kunnen naar hun eigen huizen uit angst ontdekt te worden nu ook de documenten waarschijnlijk in handen zijn van de opstandelingen. Ook aankloppen bij andere ambassade’s heeft weinig zin aangezien ze bij de meeste wandelen worden gestuurd omdat ook die ambassade’s bang zijn gegijzeld te worden.

Uiteindelijk weten ze onderdak te vinden bij de Canadeese ambassadeur, maar daarmee zijn ze nog niet gered. Ook Canada wil al snel hun ambassade sluiten vanwege het gevaar, en ook bij de ambassadeur lopen de vluchtelingen continu het gevaar ontdekt te worden.

CIA-agent Tony Mendez wordt bij de zaak betrokken en hij zet een grootse reddingsoperatie. Hij bedenkt een fictieve film die als dekmantel moet dienen voor deze spannende en spectaculaire ontsnapping!

“Argo” leest nooit echt als een verhaal, het werd neergeschreven door Tony Mendez zelf en het draait voornamelijk om zijn persoonlijke beleving en de feiten. Ondanks dat is het een spannend boek dat je steeds op het puntje van je stoel houdt. Het boek werd ondertussen ook reeds verfilmd met in de hoofdrol Ben Affleck onder dezelfde titel.

Een gedachte over “Antonio J. Mendez & Matt Baglio – Argo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s