Lokerse Feesten: Milow & Mika

Deze diashow vereist JavaScript.

Afgelopen week kreeg ik een zeer fijn mailtje van Vier met het nieuws dat ik een duoticket had gewonnen voor de Lokerse Feesten op vrijdag 31 juli. Heel fijn nieuws, want Mika was headliner van de avond!

Tegen 22 uur ging ik met Jolien en Laura naar het festivalterrein, nadat we ons eerst hadden aangemeld aan de aparte kassa voor gasten, pers en VIPs. Met het bandje om de pols konden we aan een fantastische avond beginnen.

Milow was al reeds begonnen aan zijn set, en ondanks ik wel enkele albums van hem in mijn iTunes heb staan zijn het toch voornamelijk de singles die ik kende en kon meezingen. Hoe dan ook brengt Milow zeer vrolijke muziek die sowieso steeds aanzet tot meedoen met de nummers en weet Jonathan Vandenbroeck het publiek voldoende te bespelen om ze te laten meeklappen, zwaaien of als achtergrondkoor te laten dienen. Toch is het bij “You Don’t Know (al reeds vroeg in de set) en “Ayo Technology” dat het publiek met luide en krachtige stem meezingt.

Na Milow moest het podium snel verbouwd voor Mika en de zijnen. Dat zorgt ervoor dat het volledige publiek plots naar de bars trekt en dat wist Laura ook. Dankzij haar stonden we al snel helemaal front row zodat we Mika heel goed konden bekijken. Iets na 23 uur kwam de man op het podium om zijn set, net als op TW Classic vijf jaar geleden, met “Grace Kelly” te beginnen. Gelukkig had Mika dit keer niet geopteerd voor een kleurrijk maatpak van Valentino (dat hem zeker ook mooi staat) maar voor een simpele zwarte broek, een wit hemd met een roze vest en kleurrijke band rond zijn middel. Dat zorgde ervoor dat hij al snel in zijn gekende stijl druk heen en weer sprong, zong en danste.

De setlist bestond uit een mix van van oud en nieuw werk, maar vooral met nummers uit zijn debuut-album “Life in Cartoon Motion”. Met een grootse vleugelpiano op het podium was het een fijne afwisseling tussen echte popnummers en zijn rustige ballads en de vrolijke meezinger “Billy Brown”.

Het leek wel alsof Mika sinds Cirque Royal ook een korte cursus Nederlands heeft geleerd, want hij sprak ons meermaals toe in het minieme Nederlands dat hij onder de knie heeft, en dan gaat het in dit geval wel degelijk om meer dan enkel en alleen een vriendelijke “Hallo Lokeren” en “Dankjewel”. Tussen alles door gooide hij er ook nog even de groetjes tussen naar zijn goede vriend Paul de Leeuw.

Het uurtje vloog snel voorbij en met een kanon vol ticker tape en een luide “Love Today” sloot hij een stomende set af met de woorden “Thank you Lokeren, enjoy the rest of your summer, see you in September!” Dit was duidelijk geen opwarmertje voor september, enkel en alleen maar een voorproefje dat liet smaken naar veel meer.

Het was DJ Martin Solveig die met nog meer confetti-kanonnen, vuurstralen en vuurwerk maar vooral zeer knappe visuals op het podium de eerste dag van de Lokerse Feesten mocht afsluiten. Lokeren is nog verzekerd van 9 dagen feest!

Dankzij Jolien geraakte ik veilig thuis en kon ik om half vier moe maar voldaan mijn bedje in, genieten van weer mooie, nieuwe herinneringen!

Setlist
Grace Kelly
Talk About You
Big Girl (You Are Beautiful)
Popular
Billy Brown
Rain
Staring At the Sun
Underwater
Relax, Take it Easy
Origin of Love
Elle Me Dit
Happy Ending
We Are Golden
Last Pary
Love Today

Een gedachte over “Lokerse Feesten: Milow & Mika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s