Palm Parkies: Cleymans & Van Geel

IMG_1485

Jelle Cleymans staat al langer gekend als zanger, eerst als frontman van de tienerpopgroep “Spring” (naar de gelijknamige televisiereeks) en sinds enkele jaren als Nederlandstalige popzanger. Jonas Van Geel staat dan minder bekend als zanger, maar is bij iedereen wel bekend van zijn typetjes uit “Tegen De Sterren Op”.

Sinds enkele jaren maken ze de Vlaamse podia samen onveilig met hun band voor een avondvullende show waarin ze grasduinen door de Belgische en Nederlandse hits van vroeger en nu en waarvan de teksten in het collectieve geheugen gegrift staan.

Ideaal dus voor een zomerse concert in het gezellige stadspark tijdens de Palm Parkies tour. Het park was afgeladen vol en het was zoeken naar een plaatsje waar je de heren nog goed kon zien. Na een intro met vals gestemde gitaren (on tape, gelukkig) komen de heren het podium op en zetten ze het feest direct in gang met hun band  met de meezinger “Zij is van Mij”.

En dat is waarschijnlijk ook het credo van de avond, meezingers. Ieder nummer dat ze inzetten wordt in de meeste van de gevallen nog meegezongen voor de eigenlijke tekst begonnen is. Tussendoor maken ze ook verwijzingen naar elkanders carrière. Jelle vraagt Jonas “een Regi’ke” te doen, Jonas kan het niet nalaten te verwijzen naar Jelle’s carrière als Evert in de jongerenserie “Spring” en dat deze daar liever niet meer aan herinnerd wordt nu hij meer “credible” is als solo-zanger.

De fijne humor en hun hemelsbrede glimlach tijdens de interactie met het publiek zorgt ervoor dat het publiek al snel helemaal gewonnen is voor Cleymans en Van Geel en dat ze dan ook vrolijk meezingen, dansen, springen en hun armen in de lucht zingen als hen daar naar gevraagd wordt.

Een heel zomers moment is wanneer Cleymans en Van Geel beslissen dat het hun beurt is om te luisteren en het publiek maar voor hen moet zingen. Met “Het is een nacht” van Guus Meeuwis  lijken de lampjes wel sterretjes en heb je een moment dat voor eeuwig de zomer van 2015 zal verbeelden in het geheugen.

Gelukkig kon Jonas Jelle overhalen toch heel even naar zijn Spring-jaren terug te keren en de strijdkreet van iedereen die tiener was in de eerste helft van de 00’s te zingen. Cleymans en Van Geel maakten de eerste Palm Parkies van augustus tot een bijzonder geweldige avond!

Als toegift speelden ze hun enige Engelstalige cover van de avond: “Sex on Fire”, al werd ook die in een Nederlandstalig jasje gestoken met “Mijn ex heeft een vrijer”, in het plat Antwerp. (Om het refrein compleet te maken, daarna volgt “dat maakt me niet blijer”. ;-)) Met “Iedereen is van de wereld” werd het glas geheven op de zomer, op het leven, op het plezier, op het (vals) meezingen. Zelden zo’n fantastisch Palm Parkies-concert gezien!

Een gedachte over “Palm Parkies: Cleymans & Van Geel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s