Michiel de Ruyter

Michiel-de-ruyter-23cm_RGB-_2_

Sommige films zijn zo groots, zo geweldig goed en zo spectaculair dat je bijna niet kan geloven dat het geen Hollywood-film is. “Michiel de Ruyter” is zo’n Nederlands-Vlaamse co-productie die jammer genoeg de aandacht en de kijkers niet kreeg die het verdiende.

“Michiel de Ruyter” is een historische actie-avonturen kostuumdrama (wauw hé!) en verteld het waargebeurde verhaal over de gelijknamige zeevaart-admiraal tijdens de Gouden Eeuw.

Tot op heden wordt de Ruyter één van de grootste, zoniet belangrijkste, admiralen die Nederland ooit had genoemd en deze film toont duidelijk aan waarom. De Ruyter versloeg meermaals het Verenigd Koninkrijk die de grootmacht die Nederland was op zee wouden inperken en havens wouden afsnijden. Daarnaast toont de film ook de politieke machtsstrijd tussen de republikeinen en de aanhangers van de koningsfamilie.

Regisseur Reiné koos ervoor om ook de gruwelijke gebeurtenissen een plaats te geven in de film, dit zorgde er onder andere voor dat er de KNT-versie is die meer dan 2 uur duurt en een “kindvriendelijke”-versie waar meer dan een half uur film uit geschrapt werd. Toch wordt het nooit gruwelijk om gruwelijk te worden. Het past allemaal binnen het verhaal en je blijft van begin tot einde op het puntje van je stoel zitten.

Door de coproductie zien we onder andere Gene Berevoets en Axel Daeseleire aan het werk in de ze film 😉

Een gedachte over “Michiel de Ruyter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s