Agnès Martin-Lugand – Gelukkige Mensen Lezen en Drinken Koffie

81rtmAamYXL._SL1500_

Sommige boeken trekken je aandacht en vragen om gelezen te worden omwille van hun titel of cover. “Gelukkige mensen lezen en drinken koffie” van Agnès Martin-Lugand is zo’n boek dat al naar je ligt te schreeuwen bij een blik op de cover en vraagt om gelezen te worden door de mooie titel.

Soms kom je dan heel bedrogen thuis, natuurlijk. Maar dit boek maakt je gelukkig. Of mij toch. Het is geen zeemzoeterig liefdesverhaal en kent misschien geen gelukkig einde zoals je dat zou verwachten. En toch, toch slaagt het boek erin geen ongelukkig gevoel achter te laten wanneer je het gelezen hebt. Het laat je weten dat het oké is om af en toe voor jezelf te kiezen, om tijd te nemen voor jezelf en mensen even op jou te laten wachten als dat nodig is.

Het vertelt het verhaal van Diane die nadat ze haar man en dochter verloor in een auto-ongeluk lusteloos door het leven gaat. Haar koffiebar “Gelukkige mensen lezen en drinken koffie” heeft ze al in geen maanden meer bezocht en wordt nu gerund door haar beste vriend Felix. Haar dagen spelen zich af in haar huis, het huis waarin ze jaren geleefd heeft met haar gezin en haar nu in opsluit. Haar familie en haar beste vrienden dwingen haar toch weer buiten te komen, Diane kiest er dan zelf voor om voor onbepaalde tijd naar Ierland te verhuizen. En daar dwingt het leven, nieuwe vriendschappen en liefde zich aan haar op.

Een zeer fijn boek!

Advertenties

Een gedachte over “Agnès Martin-Lugand – Gelukkige Mensen Lezen en Drinken Koffie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s