Joy Anna Thielemans – Gewoon Joy

9789461313089

Het gaat hard voor Joy Anna Thielemans. Ze is wellicht de meest bekende actrice uit de één-soap “Thuis”, waarschijnlijk de Belg met de meeste volgers op Twitter en binnenkort heeft ze ook haar eigen televisieprogramma met “Het Grootste Netwerk”, een nieuwe reeks op één die haar helemaal op het lijf is geschreven.

Vorig jaar verscheen het boek “Gewoon Joy” waarin ze wou laten zien wie er achter alle sociale media-happiness schuilt en dat ze lang niet zo perfect is als ze dankzij de televisie en haar sociale media wel lijkt te zijn. Zeggen dat het boek een biografie is, is verkeerd. Dat is het niet, en dat was de bedoeling ook niet. Het is een inkijk in het leven van Joy.

Ieder hoofdstuk start met een vraag naar haar vrienden. “Welke twee woorden associeer je met mij?”, “Waar zie je mij later wonen?”, “Waarom zou je (niet) verliefd kunnen worden op mij?”,… Telkens wordt die vraag beantwoord door een aantal vrienden van Joy. Sommige hoofdstukken zijn niet meer dan dat, maar in de meeste hoofdstukken geeft ze uitleg, legt ze haar kijk op de zaken uit of deelt ze het verhaal achter foto’s, brieven,…

Het mooiste en meest interessante hoofdstuk is volgens mij het allerlaatste. Wanneer ze brieven schrijft. Naar haar moeder, naar haar vrienden, naar onbekenden. In sommige stelt Joy zich heel kwetsbaar op.

Door de negatieve recensies op Goodreads vreesde ik dat het boek enorm zou tegenvallen. Dat deed het niet. Wel is het geen klassiek boek. Het lijkt eerder een dik vriendendagboek. Als dat al bestaat. Het leest ontzettend vlot en voor je het weet is het uit, maar het is ontzettend mooi vormgegeven (al boet daardoor op sommige momenten wel de leesbaarheid in) en best wel eens fijn om te lezen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s