25 jaar Samson & Gert

Samson-en-Gert-winterpret

Iedereen die kind was in de jaren ’90 herinnerd zich nog levendig de zondagochtend. Op de grond, voor de televisie kijken naar “Samson & Gert” (en als we snel genoeg waren konden we daarna nog “Schuif Af meepikken voor de kindertelevisie er voor die dag weer op zat).

Vandaag doen de trouwe hond en zijn baasje dat al 25 jaar. Eigenlijk al iets langer, want voor “Samson & Gert” echt van start ging presenteerde Samson al mee met verschillende presentators op de toenmalige BRT2. Maar toen kregen ze hun eigen kinderblok en serie.

Ze waren ooit de voorlopers van wat Ketnet zou worden, ooit vormden ze quasi het enige programma in het kinderblok (lang voor het kinderblok een halve dag of langer in nam). Ooit namen ze een half uur in van de paar uur die Ketnet uitzond (dat was nog lang voordat er tig zenders waren met een hele dag aan kinderprogramma’s…).

Iedereen die jong was in de jaren ’90 keek naar Samson & Gert. We aten Samsonbrood met Samsonworst, hadden schoenen en een boekentas van Samson & Gert (net als kledij en ander schoolgerief) en wouden allemaal die gigantische Samsonknuffel. In de zomer kwamen Samson & Gert effectief “naar jou” met hun zomertent en hun caravan, waaruit ze ook verschillende zomerprogramma’s presenteerden. Als je naar de Efteling ging kon je hen met een beetje geluk live aan het werk zien.

Het duo zijn nog steeds helden voor mijn generatie. We zingen nog steeds alle liedjes van hun full-cd’s woord voor woord mee zonder problemen en tijdens de examens is “Repeteren” voor velen hun tijdelijk lijflied. Het is niet meer dan logisch dat ze dan ook een plaatsje krijgen tijdens de Student Kick Off binnenkort in Gent.

Gelukkige verjaardag Samson & Gert, doe er nog maar eens 25 jaar bij. Bedankt voor alle mooie zondagochtendherinneringen!

Advertenties

2 gedachten over “25 jaar Samson & Gert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s