Vredefeesten 2015

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het eerste volledige weekend van september zit erop en dat betekende naar jaarlijkse gewoonte dat het voorbije weekend in teken stond van de Vredefeesten in Sint-Niklaas. Niet alleen één van de grootste en belangrijkste balloonhappenings in België, maar tegelijkertijd ook een muziekfestival met vijf podia en een wereldmarkt.

Vrijdag ging ik reeds met Jolien, maar door het hevige regenweer en de sterke wind ging er geen ballon de lucht in en viel het meeste van de rest van het programma ook in het water. We besloten dus de warmte op te zoeken en aten een lekkere pasta en dronken gezellig iets.

Zaterdag kwam een nicht met haar vriend uit West-Vlaanderen op bezoek. We trokken eerst naar het Paradiso Festival dat twee weken lang zijn tenten heeft opgeslagen aan het Stationsplein en zo dus dit jaar ook deel uit maakt van de Vredefeesten. Paradiso Festival is een kermis met attracties uit de jaren ’30 en ’40 aangevuld met fijne randanimatie zoals straattheater en workshops.  Maar de attracties zijn zo al een belevenis op zich waar je van kan genieten voor €2 per ritje. Een oude rups, een heus reuzenrad, de spin,… Het staat er allemaal en is meer dan de moeite waard!

Jammer genoeg was ook zaterdag geen ideale dag voor een ballonvaart. ’s Ochtends kon de vlucht doorgaan, maar naar de avond toe was er teveel regen en een te sterke wind aanwezig om een veilige vaart te verzekeren. Scala maakt dat enigszins goed met een mooie set (kippenvel bij de cover van Damien Rice’s “Eskimo” overigens!) en het adembenemende muzikale vuurwerk.

Zondag keerde ik nog eens terug met Jolien, in de hoop dat het weer beter zou zijn. Het was alleszins minder koud en droger, maar toch was de hoop tevergeefs. De wind was weer een spelbreker en waaide nog te sterk. Enkel ballonvaarders besloten dan maar hun ballon op te blazen en zo het aanwezige publiek toch nog te trakteren op een markt vol ballons.

Jammer dus dat de meeste vluchten dit jaar niet konden doorgaan, maar het was wel een ontzettend fijn en gezellig weekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s