Robert Galbraith – The Cuckoo’s Calling

ARTS-Rowling-113805_124

In 2013 verscheen het debuut van Robert Galbraith, “The Cuckoo’s Calling”. Het boek verkocht niet slecht voor het eerste boek van een onbekende schrijver, tot in juli van dat jaar plots bekend wordt dat achter Robert Galbraith eigenlijk J. K. Rowling schuilgaat, de schrijfster van de Harry Potter-reeks en “The Casual Vacancy”.

Ondertussen verscheen reeds het vervolg “The Silkworm” en volgende maand verschijnt “Carreer of Evil”, het derde boek in de Cormoran Strike-reeks. Ook staat er al zeker een televisie-verfilming van “The Cuckoo’s Calling” gepland.

Wanneer supermodel Lula Landry van haar balkon valt wordt de zaak door de politie als zelfmoord geklasseerd. Na drie maanden is haar adoptiebroer John Bristow nog steeds niet overtuigd en huurt hij privé-detective Cormoran Strike in om de zaak op te helderen. Andere broer van John en Lula is een oude schoolkameraad van Cormoran, Charlie, die ook reeds overleed. Strike neemt de zaak maar wat graag aan, zeker omdat hij in geldnood verkeert en net een nieuwe secretaresse van het interim-bureau kreeg toegewezen.

Ondanks de twijfels van Strike blijkt zijn secretaresse Robin toch ondernemender en efficiënter dan hij had durven hopen. Ondertussen werken ze samen aan een spannende case waar niemand lijkt te zijn wie ze zeggen en wordt er nog een tweede persoon vermoord. Met een verrassende ontknoping mag dit best een must-read genoemd worden, al is een misdaadverhaal een totaal andere wereld dan de fantasy-boeken van Harry Potter.

 

Advertenties

2 gedachten over “Robert Galbraith – The Cuckoo’s Calling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s