Julia, de nieuwe bewoonster van Sesamstraat

MjlhYzFhMTViMyMvUHBSdjd6dnRaTl8yS3BNSW9Ob2E3RDJSQ1FRPS80N3gzMzoxODkzeDExMTkvOTAweDUzMC9maWx0ZXJzOnF1YWxpdHkoNzApL2h0dHA6Ly9zMy5hbWF6b25hd3MuY29tL3BvbGljeW1pYy1pbWFnZXMvcnViZHU1cmhxOTF2YzBtOHpmcGhsMWl0Y3FsODNpZWptdjZ0aG40

Sesamstraat heeft er sinds kort een nieuwe bewoonster bij. Voorlopig nog niet te zien in de televisiereeks, maar wel alvast in de boekenserie van de gelijknamige serie. Julia heet ze. En Julia heeft Autisme. Niks bijzonder aangezien er steeds meer en meer over dat onderwerp gepraat kan worden, maar deze keer komen meerdere aspecten van Autisme aan bod en niet de meest markante rariteiten die soms worden bovengehaald in televisie-talkshows.

Elmo krijgt de eer om Julia voor te stellen aan de wereld. Nog meer, Elmo weet perfect hoe hij met Julia moet omgaan en zorgt ervoor dat Julia zelfs geaccepteerd wordt door de anderen en haar gevoelens te vertalen. Uiteraard omdat Sesamstraat nog steeds een kinderserie is en kinderen die uitleg nodig hebben. Maar het is zeker niet slecht dat de ouders van die kinderen meelezen. En voor een aantal kinderen (en hun ouders) zal het vooral ontzettend fijn zijn dat er zeer herkenbare aspecten aan bod komen.

tumblr_nwmqp3Au2S1r83d7lo8_1280

Op een andere manier spelen dan de meeste kinderen? Check!
Met de handen wapperen wanneer ze blij zijn? Check! (Of vliegeren zoals ze dat hier thuis dan noemden…)
Geluiden horen die andere niet horen? Check!

Het (Engelstalige) verhaal kan hier gratis gelezen worden. Op de website vind je ook nog routine-kaartjes en meer informatie.

Advertenties

Een gedachte over “Julia, de nieuwe bewoonster van Sesamstraat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s