Johan Tuyaerts – Highway 50: Midlife roadtrip dwars door Amerika

9789401422819

Het voor veel jongeren de dag van vandaag een droom waarschijnlijk, een roadtrip. Een roadtrip zoals die bestaat in het romantische beeld, door grote Amerikaanse vlaktes in een busje of jeep met de mogelijkheid om in een open koffer naar een fantastische sterrenhemel te kijken.

Johan Tuyaerts (45), in een nog niet zo heel ver verleden eigenaar van productiehuis Sultan Sushi, besluit om na de verkoop van zijn aandelen een carrièrepauze in te lassen en te genieten van een aantal zaken die hij al heel zijn leven wil doen en van heeft gedroomd. Na enkele weken te zijn gaan surfen in Corsica besluit hij toch voor een rustigere droom te kiezen: het afrijden van de Highway 50 in Amerika. Niet met de motor zoals vele mannen met een midlife-crisis zouden doen, maar met een comfortabele wagen.

“Highway 50” is geen boek over de roadtrip zelf. Geen anekdotes over het in panne vallen onderweg en obscure figuren ontmoeten langs de kant van de weg. Het is het relaas van wat Johan bezoekt onderweg, de moeite vindt om voor rond te rijden en heel af en toe over de personen die hij tegenkomt in de motels en restaurants op rustmomenten.

Maar nog meer dan dat gaat het boek over de gedachtes die Johan heeft tijdens zijn route. Over zijn favoriete platen. Over hoe hij af en toe wat nostalgisch wordt.

Bij een roadtrip is het doel, de bestemming op zich niet belangrijk, wel het onderweg zijn. Wanneer ben je voor het laatst nog eens écht onderweg geweest? We vliegen van Brussel recht naar onze vakantiebestemming of nemen de snelweg om zo snel mogelijk op onze eindbestemming te komen. Vergeet die eindbestemming. Het is de weg die reizen echt reizen maakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s