Erika Johansen – De Kroon van de Tearling

25049069Onder de fantasy-liefhebbers is “De Kroon van de Tearling” alvast de nieuwe hype, ondanks de serie nog geen tot weinig bekendheid geniet. Desondanks stond er al een filmreeks gepland voor het verschijnen van het eerste boek en het is niemand minder dan Emma Watson die de hoofdrol op zich zal nemen nadat ze eerst het manuscript kon lezen. Emma Watson, die kent iedereen dan weer als Hermoine (Hermelien) uit Harry Potter.

“De Kroon van de Tearling” is ook een steengoed boek dat zich afspeelt in de 24e eeuw maar toch vooral veel weg lijkt te hebben van een middeleeuws verhaal.

Kelsea Glynn, het hoofdpersonage, wordt tijdens haar 19e verjaardag opgehaald door de Wachters van Tearling. Haar moeder kwam om maar had de vlucht voor haar toen pasgeboren dochter geregeld. Nu Kelsea volwassen is keert ze terug naar de Tearling om de troon op te eisen die ingenomen wordt door haar oom, niet meer dan iemand die bespeeld wordt door de Rode Koningin die ook Mortmesme tiranniseert, het buurland van Tearling.

Dit is echter geen gemakkelijke opgave want Kelsea moet steeds kiezen tussen haar geweten (dat voortkomt uit een zeer strenge opvoeding) en wat goed is voor het land. Het is wachter Lazarus die haar zo goed en zo kwaad als het kan in probeert bij te staan, steeds op de hoede voor het dreigende gevaar dat Kelsea vermoord kan worden door haar tegenstanders.

“De Kroon of de Tearling” is een echte page-turner, het vervolg “The Invasion of the Tearling” verscheen onlangs.

Advertenties

Een gedachte over “Erika Johansen – De Kroon van de Tearling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s