Stan Van Samang – Liefde Voor Publiek

stan_van_samang-liefde_voor_publiek_a

2015 was wel degelijk het jaar van Stan Van Samang. Het VTM-programma ‘Liefde Voor Muziek’ bezorgde hem eindelijk de muzikale eer die hem toekomt, want hij is lang één van de meest onderschatte Belgische artiesten geweest naar mijn mening.

Het is alweer van 2011 geleden dat ‘King In My Head’, het laatste album van Stan, verscheen. Ondertussen zou hij wel volop aan het werk zijn aan een nieuw album, maar met het succes van het programma kon het niet anders of er moest een album verschijnen. Dat werd ‘Liefde Voor Publiek’ dat zowat een semi best-of semi live-album werd.

Uiteraard kunnen de grootste hit/covers van ‘Liefde Voor Muziek’ niet ontbreken op dit album. ‘Goeiemorgen, Goeiendag’, ‘Hard Times’ en de hit van het jaar ‘Een Ster’ openen dan ook het album. Daarna worden we terug de tijd in gekatapulteerd naar 2009 toen Stan al eens in de Lotto Arena stond. De grote hits uit het begin van zijn carrière ‘This Time’, ‘Poison’, ‘Some of Us’ (een prachtig duet met BJ Scott!) en ‘Scars’ in een fantastische live-uitvoering.

Enkele jaren geleden had Stan ook nog een single met Regi, op dit album vind je van ‘Hang On’ de live-versie van tijdens ‘Vlaanderen Muziekland’. De afgelopen jaren zat Stan Van Samang echter niet stil en tourde hij met de theater-voorstelling ‘Simply Live’ waar hij eigen nummers bracht en bekende hits coverde. ‘Chasing Cars’ klinkt even pakkend als in de oorspronkelijke versie, maar ‘When Doves Cry’ (origineel van Prince) kent een leuke uitvoering. Op MNM mocht hij enkele jaren geleden ‘De Eerste Sneeuw’ coveren, en ook dat was terug te vinden in de setlist.

Het laatste live-gedeelte bevat recentere opnames van het Q-beach House concert. Recentere single ‘Junebug’ en het perfecte live-nummer uit het eigen repetoire van Stan ‘Second Hand Life’. Als bonus op deze heruitgave vind je ook ‘A Simple Life’, het RodeNeuzenDaglied ‘Fix You’ met Lisa) en titelsong van de film ‘Wat Mannen Willen’: ‘Lucky Me’.

Daarnaast bevat deze special edition van ‘Liefde Voor Publiek’ ook de DVD met de concert-registratie van de concerten in de Lotto Arena dit jaar. Het is vooral op dit schijfje dat Stan Van Samang helemaal tot zijn recht komt en kan laten zien waar hij voor staat. Openen met enkel hij en zijn gitaar bijvoorbeeld tijdens ‘Scars’ en nog niet volle gas gaan tijdens het tweede nummers ‘Junebug’. Dance-nummer ‘Hang On’ in een alternatiever jasje helemaal subliem laten klinken en ondanks een aangepaste versie heel herkenbaar laten wezen. Met zijn hele band helemaal los gaan op vuilbakken en winkelkarren tijdens ‘When Doves Cry’ en krachtig uithalen tijdens nummer als ‘I Didn’t Know’, de originele versie van ‘Scars’ en uiteraard tijdens zijn recentste hit ‘Een Ster’. Het enige jammer aan deze DVD is dat er een heleboel nummers geknipt werden van het oorspronkelijke concert en de DVD nog geen anderhalf uur duurt (of althans de concertregistratie toch niet…). Ook de bonus-clips uit het ‘Liefde Voor Muziek’-programma kunnen daar geen verandering in brengen. Laat ons hopen volgend jaar een volwaardige concert-registratie van het Sportpaleis-concert? 😉

Voor op de iPod: ‘Goeiemorgen, Goeiendag’, ‘Een Ster’, ‘This Time’, ‘Poison’, ‘Some of Us’, ‘Scars’, ‘Hang On (with Regi), ‘When Doves Cry’, ‘De Eerste Sneeuw’, ‘Second Hand Life’, ‘A Simple Life’, ‘Fix You (feat. Lisa),

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s