Paula Hawkins – The Girl on the Train

the-girl-on-the-train

Dé boekenhit van 2015 was ongetwijfeld “The Girl on the Train”, het debuut van Paula Hawkins dat alreeds in 2016 verfilmd zal worden!

Het verhaal wordt verteld uit 3 perspectieven: dat van Megan, van Anne en van Rachel. Alle drie de vrouwen zijn op een bepaalde manier aan elkaar gerelateerd.

Rachel is een 32-jarige aan alcohol verslaafde werkloze vrouw die iedere dag de trein neemt naar Londen. Daarbij stopt ze dagelijks aan een rijwoonhuizen waar ze kan binnenkijken bij Megan en haar man (die ze zelfs namen heeft gegeven aangezien ze de mensen niet kent…). Vroeger woonde ze zelf in die straat met haar ex-man Tom die haar verliet voor zijn maitresse Anne waarmee hij nu een kind heeft.

Wanneer Rachel Megan ziet kussen met een andere man op het tuinterras vanop de trein schrikt ze en ziet haar ideaalbeeld van het koppel afbreken. Wanneer Megan dan nog eens verdwijnt denk Rachel dat ze de man van Megan van dienst kan zijn om hem onschuldig te laten pleiten. Door het politie-onderzoek vooruit te willen helpen komt ze echter terecht in een nest van meer raadsels en mysteries en spelen ook de gaten in haar geheugen van een avondje doorzakken in verschillende pubs haar parten.

Een echte page-turner die misschien in het begin wat moeilijk op gang komt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s