Olly Murs – Never Been Better (Special Edition)

Olly-Murs-Never-Been-Better-Special-2015-1200x1200

In 2013 verzorgde Olly Murs nog het voorprogramma van Robbie Williams tijdens diens ‘Take The Crown Stadium Tour’, in 2014 verscheen het meest recente album ‘Never Been Better’ en in 2015 volgde een tour. De Kerstperiode was dan ook het uitgelezen moment voor een re-release van ‘Never Been Better’ met enkele ‘nieuwe’ nummers en een extra schijfje (in dit geval een live-dvd), iets wat normaal is tegenwoordig in de muziekwereld.

‘Never Been Better – Special Edition’ bevat maar liefst 7 ‘nieuwe tracks’. 5 daarvan zijn effectief niet eerder verschenen nummers, 2 andere zijn opnames van de Live Lounge sessies (immens populair en fijn radioprogramma van BBC Radio!). Maar openen doet het album uiteraard met de 13 nummers van de standaard versie van het oorspronkelijke album.

Met dit album ging Olly een nieuwe richting uit tegenover zijn vorige albums die typisch pop klonken, is er op dit meer elektronische happy dance-pop te horen zonder daarbij zijn oorspronkelijke stijl uit het oog te verliezen (denk Justin Timberlake). ‘Did You Miss Me?’, het eerste nummer van het album, maakt dat meteen duidelijk en is nog eens heel tongue in cheek. ‘Wrapped Up’, een samenwerking met Travie McCoy, was de eerste single van het album en klinkt dus dan ook zeer herkenbaar. Net zoals ‘Up’ met Demi Lavato.

Nochtans is ‘Up’ bezwaarlijk een hoogvlieger te noemen, tot je de live-versie op de DVD hoort met Ella Eyre en het daar wel als een pareltje klinkt. Ander pareltje op het album is ‘Beautiful To Me’. Eén van de mooiere rustpunten op het album is ballade ‘Nothing Without You’. ‘Hope You Got What You Came For’ brengt zelfs wat poprock op het album. ‘Let Me In’, het laatste nummer van het originele album, is een mooie akoestische ballade waar vooral de gitaar de voorgrond krijgt.

‘Kiss Me’, de single die als voorloper van de heruitgave van ‘Never Been Better’ werd uitgebracht mag de extra nummers openen en klinkt dus ook vooral als een radio-oorwurm. Het goede nieuws is dat de extra nummers ook enkele van de Live Lounge sessies bevat die Olly Murs deed bij BBC Radio 1 en dat ‘Up’ in duet met Ella Eyre zo ook onderdeel van het album is! De cover van ‘Last Christmas’ is een leuke toevoeging voor de bedoelde verkoopperiode maar het is zeker niet de beste cover van het nummer… Maar dat vergeven we Olly met plezier, zeker tijdens deze periode, toch? 😉

Het voorbije jaar heeft Olly dus voornamelijk getourd en hield hij zich in het najaar bezig met de presentatie van de Britse X-Factor. Ook in België stond er een optreden gepland in de Lotto Arena dat eerst werd uitgesteld wegens logistieke redenen en uiteindelijk werd het concert gewoon gecanceld (wegens een te kleine opkomst en te lage verkoopcijfers van het album?). In ieder geval, voor iedereen die het concert toch graag had gezien is er nu dus de DVD dat werd opgenomen in de Londense O2-arena. Het bevat het gehele concert, enkel werden de bindteksten tussen de nummers er hier en daar jammer genoeg uitgeknipt, want heel eerlijk neemt dat de sfeer zo nu en dan weg van een live-dvd.

Nochtans is het concert best goed met zeer energieke momenten en enkele rustpunten voor ballades. De band van Olly zorgen voor een zeer mooie en tevens energieke podiumvulling dat het een fijn feest wordt om naar te kijken. Wanneer Ella Eyre, het voorprogramma van de ‘Never Been Better Tour’ Olly mag vervoegen voor het duet ‘Up’ doet ze de cd-versie vergeten en Robbie Williams mag even ‘Troublemaker’ en verrassingsact van dienst zijn. De DVD alleen al is dus meer dan de moeite!

Voor op de iPod: ‘Did You Miss Me?’ ‘Wrapped Up (feat. Travie McCoy)’, ‘Beautiful To Me’, ‘Nothing Without You’, ‘Never Been Better’, ‘Hope You Got What You Came For’, ‘If I Stay’, ‘Love Shouldn’t Be This Hard’, Up feat. Ella Eyre (Live Lounge)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s