Stephen King – De Eerlijke Vinder

25713504‘De Eerlijke Vinder’ is het vervolg op ‘Mr. Mercedes’ dat je perfect kan lezen als je het eerste deel niet las. Het verhaal is een gevolg van wat gebeurde in het eerste boek, zonder de noodzakelijkheid het verhaal uit het eerste boek te kunnen om dit verhaal te kunnen volgen.

Bill Hodges, de politie-inspecteur uit ‘Mr. Mercedes’, is ondertussen op pensioen maar nog wel steeds actief, nu in zijn bedrijfje ‘Finders Keepers’ samen met Holly Gibney en zijn vroegere “tuinman” Jerome Robinson. Wanneer Pete Saubers een houten kist vol Moleskine-schriftjes en ontzettend veel geld vindt dat talloze jaren daarvoor door Morris Bellamy gestolen werd tijdens de roofmoord op John Rothstein, een legendarische schrijver.

Morris Bellamy is sindsdien in de gevangenis beland, maar wanneer hij vier jaar na het ontdekken van de kist door Pete Saubers weer op de vrije voeten komt wil hij eindelijk de Moleskine-schriftjes, de eigenlijke reden van de roofmoord eindelijk lezen. Wanneer hij ontdekt dat de kist ondertussen leeg is moet Pete Saubers voor zijn leven vrezen en moet die de hulp inroepen van Bill Hodges en diens kompanen…

‘De Eerlijke Vinder’ is een spannende thriller van Stephen King die een page-turner wist neer te pennen op een fantastisch eerste deel in de trilogie rond Bill Hodges. Later dit jaar verschijnt het derde en laatste deel en ook een verfilming van de boeken staat reeds op stapel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s