Take That – III (2015 edition)

12080303_10153676832594919_1440804246903242065_o

Het heeft even geduurd voordat eind 2014 ‘III’ verscheen, de opvolger van ‘Progress’. Dit keer bestaat Take That niet uit een bezetting van vijf of vier, maar zijn ze nog met drie. Robbie Williams was te druk met zijn solo-carrière en Jason Orange besliste om zich terug te trekken uit het celebrity-leven. Gary Barlow, Howard Donald en Mark Owen besloten samen door te gaan met hun drie en dat Take That in gelijk welke bezetting kon spelen en doorgaan.

Een slechte keuze was dat niet, ‘III’ vervolgt de weg die ze met ‘Progress’ waren ingeslagen maar het klinkt minder experimenteel, meer pop met een vleugje nostalgie naar de 80’s hier en daar maar vooral met heel veel energie en optimisme.

‘These Days’, de eerste single en nummer uit het album vat het gehele album zowat samen, met een knipoog naar de disco-dansvloer uit een vroeger tijdperk. ‘Let In The Sun’ doet je dan weer meteen zin krijgen in de zomer! ‘Portrait’ is dan weer een heerlijk up-tempo ballad.

‘Higher Than Higher’ is één van mijn persoonlijke favorieten van het album. Fijne melodie, een nummer met veel lagen, de stemmen die ontzettend goed blenden en een nummer dat vooral energiek en kracht laat klinken. Dat is ook het geval bij ‘I Like It’, een nummer dat heel dicht aanleunt bij het betere werk van ‘Progress’.

‘Into The Wild’ is een ander zeer krachtig nummer met Mark Owen die de lead-vocals verzorgt dat ook tijdens toekomstige stadion-tournee’s fantastisch zal werken. Gary Barlow krijgt de voorgrond tijdens ‘Flaws’, het enige nummer dat echt een klassieke  ballad genoemd kan worden van deze ‘III’. Op de bijhorende DVD zorgen Mark Owen en Howard Donald voor een fantastische synchronise dans tijdens dit nummer dat ook zij weer helemaal in de spotlights komen tijdens dit nummer.

‘Get Ready For It’ doet misschien een beetje denken aan eerder werk van Coldplay, maar het is meteen ook de soundtrack van ‘Kingsman: The Secret Service’ en de vereiste aan epische nummer wordt hiermee volledig voldaan. Bij de heruitgave horen ook 4 nieuwe nummers. ‘Hey Boy’ werd eerder gelanceerd als single en ze keren daadwerkelijk terug naar de 70’s met dit nummer. Op een positieve manier, want het nummer is een echte oorwurm!

Dat Take That nog steeds kan klinken als een echte boysband die momenteel de tienerharten nog sneller doet slaan bewijzen ze met ‘Will You Be There For Me?’ dat net zo goed op het laatste One Direction album had kunnen staan…

Uiteraard geen heruitgave van een album zonder een extra schijfje. In het geval van dit album gaat het om een DVD met het integrale concert van de afgelopen tour, geregistreerd in het Londense O2-arena. Ondanks dat Take That sinds zijn terugkeer in 2006 quasi steeds stadion-tours gedaan heeft keren ze deze keer terug naar de arena (waar de angst dat men het drietal niet langer zou smaken ook wat mee te maken heeft kwamen we te weten tijdens een BBC-documentaire rond de tour). Dat betekend echter niet dat ze het gehele show-gebeuren waar hun shows voor bekend staan thuis hebben gelaten. In tegendeel! Meer dan ooit staat de show bol van adembenemend spektakel en visuals (zowel op de schermen als op en rond het podium!). In tegenstelling tot vaak van de concert-registratie’s voor bij een heruitgave bevat de DVD het gehele concert zonder knip- en plakwerk! Jammer genoeg liep er wat mis bij het persen van de DVD’s, zodat er een heleboel foutieve uitgaves in de winkelrekken beland zijn. Sommige fans hebben dus een schijfje dat gedurende tien seconden hapert (althans, het beeld toch, het geluid speelt netjes verder…) tijdens het eerste nummer. Zo ook mijn versie. En aangezien België al jarenlang links gelaten wordt door de jongens is het geen sinecure het schijfje omgeruild te krijgen naar een goede versie…

Voor op de iPod: ‘These Days’, ‘Let In The Sun’,  ‘Higher Than Higher’, ‘I Like It’, ‘Into The Wild’, ‘Get Ready For It’, ‘Hey Boy’, “Will You Be There For Me?’,

Een gedachte over “Take That – III (2015 edition)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s