Griet Op de Beeck – Vele Hemels Boven de Zevende

het-vlaamse-vele-hemels-boven-de-zevende-is-een-feest-voor-taalliefhebbers

‘Vele Hemels Boven de Zevende’ was het debuut van Griet Op de Beeck en is net als ‘Kom Hier Dat Ik u Kus’ een verhaal dat herkenbaar is en uit het leven gegrepen. We volgen vijf verschillende mensen, elk op een ander punt in hun leven, maar elk met hun eigen problemen. Vijf levens die met elkaar verbonden zijn.

Lou is twaalf, de dochter van Elsie (tweeënveertig). Eva is de tante van Lou en is zesendertig. Jos is eenenzeventig en de vader van Eva en Elsie, de grootvader van Lou. En dan is er nog Casper, een vriend van Elsie. Zoals iedere twaalfjarige die naar de middelbare school gaat wordt het leven plots moeilijker en zijn sommige keuzes plots enorm belangrijk. Gelukkig is haar tante Eva er om haar te doen lachen, haar leven beter te maken of haar te helpen bij haar beslissingen. Maar ook Eva heeft zo haar eigen problemen. Elsie, de moeder van Lou, voelt dan plots liefde voor Casper. Maar ze weet niet wat ze er mee moet, want er is de vader van Lou waar ze nog steeds mee getrouwd is en de stap te groot lijkt om bij weg te gaan. En Jos, de pater familias, heeft een drankverslaving en is meer dan eens zijn vrouw beu. Bovendien heeft zijn broer kanker en dat zorgt ervoor dat enkele spoken uit zijn verleden weer wakker worden.

‘Vele Hemels Boven de Zevende’ is een boek dat meer dan eens wegheeft van een tekst van Spinvis (vandaar ook het refrein voor het verhaal van ‘Kom Terug’? ;-)) met een dubbele laag. Ondanks je in het begin moet doen alle personages van elkaar te blijven onderscheiden is het de moeite waard te blijven verder lezen in een verhaal dat rustig voortkabbelt tot je plots in een grote golf terechtkomt en kapseist. Het zorgt voor een tsunami bij de personages en het maakt dat het boek meer doet raken dan je in eerste instantie misschien verwacht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s