Helden van de zee

12356800_1088516294493336_4473189800477910740_o

‘De Helden’ zijn sinds enkele jaren letterlijk de helden van de kinderen. Op Ketnet beleven ze knotsgekke avonturen door zelf dingen in elkaar te knutselen en uitdagingen aan te gaan met en tegen elkaar. Het is een beetje Tomtesterom met een (h)echte vriendengroep en voor kinderen.

Na het televisiescherm te hebben veroverd besloten ze het grotere scherm onveilig te maken en zijn dus de bioscopen aan de beurt. Daarvoor trokken ze naar de Belgische kust waar ze zouden genieten van een deugddoende vakantie. Op de trein leren het viertal tante Lea en Eva kennen. Dempsy is opslag verliefd. Wanneer ze aankomen aan hun afgehuurde “villa” blijkt het niet meer te zijn dan een simpele strandcabine. Geen probleem voor de helden, die bouwen zelf wel hun strandvilla. Eéntje die bijzonder veel weg heeft van een houten rollercoaster. Overigens niet één waar je doodsangsten van krijgt als je hem ziet. Neen, je krijgt vooral ontzettend veel zin om zelf de rollercoaster op te mogen.

Wanneer Dempsy echter ontdekt dat Eva, die ook in de buurt logeert, snel naar Engeland trekt op taalkamp is voor hem het plezier van de vakantie voorbij en kampt hij met liefdesverdriet. De helden besluiten dat er maar één ding op zit. Naar de overkant van de zee geraken, op naar Engeland. Hoe? Met een boot natuurlijk! En die boot, die gaan ze samen bouwen! Met de hulp van de oude zeebonk Jos die ze leren kennen aan de zee. En met dank aan tante Lea die zorgt voor wat doorzetting bij de helden als ze het niet meer zien zitten.

‘Helden van de zee’ is een fantastische familiefilm en veel meer dan een verlengde aflevering. Het staat bol van de spannende stunts, van fijne humor, met heel veel vriendschap en liefde. Maar ook knappe beelden en schitterende muziek. Een familiefilm die zowel kinderen als de ouders (en grote broers en zussen!) zo nu en dan met open mond laten kijken, nu en dan een klein traantje in de ogen maar vooral met een big ass smile.

Tsjik Tsjak….. Vollenbak!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s