MIKA – Hurts

‘Hurts (Remix)’ is de recentste single van MIKA en deze versie is terug te vinden op de special edition van ‘No Place in Heaven‘. De meer akoestische, en originele, versie is terug te vinden op het standaard album, maar MIKA koos ervoor om de remix zowel als single te gebruiken als voornamelijk die versie live te brengen.

Vorige zomer merkte MIKA vlak voor een optreden op een Italiaans festival enkele beledigde opschriften op, op promo-billboards met zijn foto. Ondanks hij eerst dacht er niet verder op in te gaan besefte hij dat hij tegenwoordig een wereldster is en de middelen heeft om wel wat in beweging te zetten. Hij paste zijn profiel- en omslagfoto op Twitter aan en verstuurde ook een tweet met extra uitleg. Ondanks de beledigingen en MIKA’s uitleg in het Italiaans waren was de hashtag ‘rompamos el silencio’ al snel wereldwijd trending.

Door de vele pesterijen in zijn jeugd (onder andere door zijn dyslexie ) is MIKA wel de persoon geworden die hij vandaag is, zich niet schaamt om zich te onderscheiden van anderen en vooral graag zijn eigen ding doet. Net om die reden betekent hij vaak nog net iets meer voor fans die zich ook in een dergelijke situatie bevinden, en het was ook om die reden dat hij alsnog iets besloot met dat voorval iets te doen.

Ook in de videoclip voor de single ‘Hurts’ vinden we verwijzingen terug naar die voorval en wat het kan doen met mensen. Naast de tekst in het nummer heeft de videoclip dus een onderliggende boodschap.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s