The Martian

the-martian-poster

Enkele blogposts terug schreef ik over ‘Mars‘,  dat in het Engels ‘The Martian’ als titel draagt zoals de verfilming. In deze verfilming kruipt Matt Damon in de rol van Mark Watney en draagt hij quasi zowat de film.

Ondanks dat het boek zich vooral rond de logboeken van Mark Watney afspeelt werd ‘The Martian’ geen saaie monoloog. Door het goede boek blijft er heel veel over van het oorspronkelijke verhaal en werd er weinig geknipt. Uiteraard bleef niet 100% van het verhaal overeind en krijgt Mark Watney met iets minder pech te maken in de film dan in het boek, toch blijft het overleveingsverhaal even spannend en blijft het filmpersonage zich een weg banen door het leven op Mars met evenveel humor als het personage uit het boek.

Leuk aan de verfilming is dat ook de teamgenoten van Mark meer verhaal en gezichten krijgen en je ook de Hermes te zien krijgt op die manier.

Als je het boek geweldig vond zal deze film je dus zeker niet ontgoochelen, maar ook voor iedereen die graag naar ‘zou-waargebeurd-kunnen-zijn’-films kijkt of wel wat houdt van ruimteverhalen (echte science-fiction is dit dan weer niet…) zal zijn gading vinden in deze film.

Ondanks dat de film net geen 2u30 duurt zei Ridley Scott, de regisseur, dat er alsnog een director’s cut zou komen die 2u45 zou duren en daar ben ik stiekem wel weer benieuwd naar…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s