Sucker Punch

suckerpunch_keyart

Vorige week zond Vier de film ‘Sucker Punch’ uit, een spannende actie/fantasyfilm die toch niet door iedereen even hard gesmaakt wordt. Het scenario is gebaseerd op een kort verhaal van Steve Shibuya (die ook meeschreef aan het scenario voor de film).

Emily Browning wordt valselijk beschuldigd van de moord op haar zusje na het overlijden van haar moeder. Haar stiefvader laat haar hiervoor opsluiten in een psychiatrische instelling en koopt de hoofdverpleger om een lobotomie uit te voeren op Emily zodat de ware doodsoorzaak verborgen zal blijven. Emily Browning trekt zich terug als Babydool in haar fantasie waar ze werkzaam is als prostituee die wil ontsnappen, dat doet ze via de raad en hulp van Wiseman die ze ontmoet in een tweede fantasiewereld in haar fantasiewereld. Voor de ontsnapping krijgt ze 4 items, het vijfde zal ze pas krijgen na een zware opoffering waar ze later nog dient achter te komen.

‘Sucker Punch’ heeft een sterke soundtrack, gebaseerd op hits, maar steeds in een krachtige cover of remix gegoten die zeker bijdragen aan het verhaal. Zoals je merkt is het verhaal op zich al behoorlijk ingewikkeld en ook in de film vallen de sprongen tussen de verschillende fantasiewerelden niet steeds even goed op.

Heel veel wordt dan ook overgelaten aan de fantasie van de kijker zodat de beleving van de film ook een stuk vrij is. Persoonlijk vond ik het een geweldige film en heb ik er ontzettend van genoten, maar hij is wel degelijk niet voor iedereen weggelegd…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s