Victoria Aveyard – Rode Koningin

9200000040876803

‘Rode Koningin’ is het eerste boek in een nieuwe young-adult reeks geschreven door de 27-jarige Victoria Aveyard. Nog voor de verschijning van het boek waren de filmrechten verkocht aan de makers van ‘Divergent’, om maar iets te zeggen over hoe goed dit boek is… Ondertussen is ook het vervolg ‘Glass Sword’ reeds verschenen in het Engels.

Mare Berrens is zeventien wat betekent dat ze weldra zal opgeroepen worden om mee te strijden aan het front. Ze is als Rode geboren wat betekent dat ze, net als haar familie, de Zilveren moet dienen of het rijk van de Zilveren verdedigen tegen andere troepen. De Zilveren bezitten bovennatuurlijke krachten (zoals het kunnen aansturen van water, vuur,…) Wanneer de beste vriend van Mare zijn job kwijtgeraakt en hij wordt opgeroepen voor het leger weet ze zich een job toe te eigenen op het koninklijk paleis om haar beste vriend te redden. Daar komt ze echter tot de ontdekking, samen met de koning en andere Zilveren, dat ze over een speciale gave beschikt…

‘Rode Koningin’ is een spannende boek dat leest als een trein en zicht een beetje in het genre bevindt van ‘De Kroon van de Tearling‘. Voor al wie fan van dit soort boeken dat zich lijkt af te spelen in een soort van Middeleeuwen is dit boek alvast een aanrader!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s