Lee & Cindy C.

LEECINDYC-POSTER-ARTWORK-70x100.indd

‘Lee & Cindy C.’ is de debuutfilm van Stany Crets op de regisseursstoel met Bert Verbeke en Ann Van den Broeck in de hoofdrol en leverde de Vlaamse hitsingle ‘Ik Kies Jou’ op.

Lee, ook wel gekend als meester Lieven, is frontman van de rockbank ‘Kikkerklas’ die met zijn band mag optreden tijdens het schoolfeest dankzij hun manager (en zijn nonkel) Dolf, ook wel gekend als Poepie de clown. De band is echter weinig succesvol, ondanks dat Lee best wel aardig kan zingen. Wanneer Dolf met een overdosis helium wordt opgenomen in het ziekenhuis ontmoet hij toevallig schlagerzangeres Cindy C. die aan haar comeback werkt na een ziekte. Wanneer ze elkaar toevallig ontmoeten blijken hun werelden toch niet zo ver van elkaar verwijderd en weet Cindy Lee te overtuigen een demo samen met haar in te zingen. Wanneer die demo echter gereleased wordt voelt Lee zich echter bedrogen en lijkt iedereen zowat alles te verliezen.

Een Vlaamse film die overgoten is met een knappe, Vlaamse, soundtrack! Ik heb persoonlijk enorm genoten van deze film, ondanks dat de bioscoopcijfers eerder tegenvallend waren. Het is uiteraard geen actiefilm noch een thriller, maar wel een drama doorspekt met voldoende humor zodat het echt een bijzonder aangename film is.

Advertenties

Een gedachte over “Lee & Cindy C.

  1. Ik heb deze toevallig onlangs ook gezien. Ik wou hem al lang zien en ik had er meer van verwacht. Hij is gewoon zo fout. Het deed me echt meer denken aan een slechte kinderfilm of een aflevering van Schuif af dan aan een degelijk Vlaams drama.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s