Ransom Riggs – De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

Deze zomer verschijnt de film ‘Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children’, deels opgenomen in België en geregisseerd door de fantastische Tim Burton. Een film die niet kan floppen, de trailer ziet er dan ook al veelbelovend uit en het verhaal leest als een trein.

Met de film in het vooruitzicht kon ik niet anders dan ook deze reeks (want ‘De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine’ is het eerste boek van een trilogie) toevoegen aan mij leesstapel.

De cover van het boek ziet er misschien een beetje spooky en donker uit waardoor het misschien niet voor iedereen direct aantrekt in het boekenrek, uiteindelijk is net de lay-out en de vele, ietwat vreemde, foto’s die de leidraad vormen voor het spannende verhaal.

Wanneer de grootvader van Jacob Portman overlijdt in bijzondere omstandigheden bewaart Jacob een doos met enkele vreemde foto’s waarover zijn grootvader steeds vreemde verhalen vertelde. Na het overlijden van zijn grootvader reist Jacob samen met zijn vader naar een afgelegen eiland in Wales om het verlies van zijn grootvader te verwerken. Daar ontdekt hij een ruïne van een vroeger tehuis. Wanneer het tehuis echter toch niet zo verlaten blijkt te zijn. Hij maakt er kennis met verschillende figuren met speciale gaven, mensen die hij kent van de foto’s van zijn grootvader. En plots blijken de waarschuwingen van zijn grootvader toch niet zo vreemd als iedereen dacht. Een nieuwe wereld gaat voor Jacob open, een wereld met meer gevaren dan hij zich kan inbeelden…

‘De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine’ is een atypische young-adult die leest als een trein en waar de foto’s een toegevoegde waarde bieden aan het verhaal. Ondertussen kijk ik al enorm uit naar de film later dit jaar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s