Burnt

burnt_poster2_final2

Iedereen kent wel de typische chefkoks die we op televisie te zien krijgen, vaak een beetje tiranniek en steeds het uiterste vragend van hun personeel, zowel in de keuken als in de zaal. Bradley Cooper geeft in ‘Burnt’ gestalte aan Adam Jones, een chef die na 3 jaar terugkeert naar Londen om er een sterrenrestaurant te openen en 3 sterren in de Michelin-gids te verdienen. Drie jaar eerder verknalde Adam Jones zijn carrière vanwege zijn overmatig drugs- en drankgebruik en zijn geflirt met verschillende vrouwen. Hij verloor daarbij niet alleen zijn restaurant, maar trok ook enkele collega’s en werknemers van hem mee in de dieperik.

Bij zijn terugkeer in Londen zoekt hij dan ook een aantal van die mensen terug op. Zo is er Tony, de vroegere hotel d’maître en nu eigenaar van het hotel van zijn vader. Daar komt Adam te weten dat zijn mentor Jean-Luc overleden is gedurende zijn afwezigheid en beseft hij zelf hoe hard hij zijn omgeving teleurgesteld en gekwetst heeft. Tony weigert Adam een job in zijn hotel omdat hij Adam niet langer vertrouwt na alles wat er gebeurd is. Toch blijft Adam niet bij de pakken zitten en verzamelt hij een hele equipe rond zich van getrainde chefs tot volledige nieuwkomers die hij zal opleiden. Daar zitten ook enkele oud-collega’s tussen, onder andere Michel die Adam vergeeft dat hij zijn eigen sterrenzaak vulde met ratten en daarna de voedselinspectie belde zodat Michel zijn zaak moest sluiten.

Uiteindelijk weet Adam Tony ervan te overtuigen, met enkele belofte’s en controle’s, om samen te werken en bouwen ze vanaf nul een gloednieuwe zaak uit waar het niveau hoog is. Maar kan Adam de druk aan van de nieuwe zaak, of laat hij zijn omgeving wederom in de steek. En kan hij afrekenen met de oude schulden van zijn vroegere drugs-dealer of laat hij die in de weg staan van zijn droom?

‘Burnt’ is een fijne drama met een culinair randje. De filmploeg ging ten rade bij echte sterrenchefs, waaronder onder andere Gordon Ramsey, en op het scherm spat de kracht, de druk en de stress van een echte keuken-equipe van het scherm. Het is misschien niet de beste drama die je ooit al zag, maar zelf genoot ik ontzettend hard van deze film.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s