Chaussée d’Amour

02TEL16049_CDA_AFFICHE_A32

Sinds 10 mei biedt Telenet in zijn Play en Play More pakket de tiendelige dramareeks ‘Chaussée d’Amour’ aan, een Vlaamse televisiereeks speciaal geproduceerd door deMensen voor de Telenet tv-theek. Eerder dit jaar kon je al exclusief naar ‘Amigo’s‘ kijken dat later dit najaar door vtm zal worden uitgezonden, ‘Chaussée d’Amour’ is echter een reeks voor en door Telenet die niet als bedoeling heeft later naar een televisiekanaal in Vlaanderen te verhuizen.

Verwacht geen reeks zoals ‘Matroesjka’s dat was, ‘Chaussée d’Amour’ is een donker drama-thriller waar zowel de bewoners, de klanten als de meisjes van de chaussée met elkaar proberen samen te leven.

Sylvia erft ‘The Cats’, een bordeel op de chaussée, wanneer haar vader komt te overlijden. Als haar man verdacht wordt voor verkrachting van twee van zijn patiënten besluit ze bij hem weg te gaan en samen met haar tiener-kinderen in het appartement boven ‘The Cats’ in te trekken. Hierdoor komt ze voor het eerst in aanraking met het personeel die werkzaam is in het bordeel. Sylvia en haar kinderen voelen zich er niet meteen thuis en zien het dan ook als een zeer tijdelijke oplossing voor de nacht. Maar al snel komt het gezin in aanraking met de buurtbewoners en de mensen van ‘The Cats’ en voelen ze er zich alsmaar meer thuis.

Wanneer er op een dag een lijk wordt opgegraven voor een garage aan de chaussée staat voor iedereen van de chaussée het leven even stil. De rechercheur van een onopgeloste moordzaak twintig jaar eerder keert terug voor het onderzoek en plots wordt duidelijk dat iedereen op de chaussée een verleden met zich meedraagt die hun huidig bestaan meer dan eens moeilijk maken. Ook Sylvia komt in aanraking met enkele demonen uit het verleden en moet daarnaast haar twee tieners tussen de meisjes van het bordeel opvoeden, met vallen en opstaan.

Alle tien de aflevering zijn sinds 10 mei (21 uur) terug te vinden in de Play en Play More tv-theek bij Telenet en je kan de reeks dus op eigen tempo bekijken. Op een eigen gekozen ritme (dagelijks, wekelijks,…) of gewoon alles in één keer. ‘Chaussée d’Amour’ is een ijzersterke reeks die je meeneemt in een aparte wereld. Ook de fantastische soundtrack, met onder andere Hooverphonic, is op cd verkrijgbaar!

Nu de grote kanalen stilaan terugvallen op Hollywood-films en herhalingen een grote aanrader om de avond op te vullen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s