David Nicholls – Us

21423525Douglas Petersen is een sociaal onhandige laborant. Wanneer op een nacht zijn vrouw hem wakker maakt met de boodschap dat ze hem zal verlaten besluit het gezin samen hun zeventienjarige zoon nog één laatste reis te maken tijdens de zomer, om een mooie punt te zetten achter hun verhaal. Ook hun zoon Albie verlaat het ouderlijke huis na de zomer om te gaan studeren. Het gedacht om alleen te moeten leven jaagt Douglas enorm veel angst aan en hij besluit dan ook om de reis te organiseren als een laatste redmiddel, hij wil zijn vrouw overtuigen dat de liefde er nog steeds is en dat ze nog steeds samen horen.

Een Europese roadtrip wordt gepland, van Parijs naar Amsterdam, naar München zo naar Florence, Barcelona en Madrid. Maar een reis valt niet te plannen en al gauw gebeuren er onvoorziene dingen die de reisplanning in de war sturen, maar Douglas ook onzeker maken aangezien hij niet goed om kan met dingen die niet te plannen vallen. Het is dus onvermijdelijk dat spanning ervoor zorgen dat de reis helemaal anders loopt dan gepland.

‘Us’ (of ‘Wij’ in het Nederlands) is een aangenaam boek over een man die halsstarrig blijft vasthouden aan zijn leven zonder veranderingen. Aangezien hij best gelukkig is denkt hij dat de mensen dat rond hem ook zijn. Het boek staat dan ook bol van melancholie naar een relatie die ooit bloeide met liefde maar door dagelijkse sleur wegstierf. Maar er is ook plaats voor humor, hoop en liefde.

En al is het op sommige momenten wat langdradig, telkens het verhaal in een nieuwe stroom komt grijpt het je weer vast om verder te lezen.

Advertenties

Een gedachte over “David Nicholls – Us

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s