Stockverkoop bij De Markies

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Gisteren kwam Stef en Eline nog eens op bezoek bij ons om samen naar de stockverkoop van boekhandel De Markies in Antwerpen te gaan.

Na een bezoekje aan Brainfreeze voor een koffie en een spelletje ‘Eight Minute Empire’ trokken we naar Antwerpen. In het Zuiderpershuis, normaal een theaterzaal, vond daar de afgelopen 2 weekends een stockverkoop plaats van boeken. Boeken, nu en dan licht beschadigd, aan zeer lage prijzen dat je ze eigenlijk niet kan laten liggen. Ik keerde dan ook buiten met een goed gevulde zak. Zo vulde ik mijn collectie kookboeken aan met ‘Jamie’s Comfort Food’ en ‘Jamie in 15 minuten’ van Jamie Oliver en kocht ik ook ‘The Passage’ van Justin Cronin alsook het kinderboek ‘Pinkie en het kleintje’. Iets met pinguïns kan ik tenslotte niet laten liggen. Zo kreeg ik ook een peper en zoutvat in de vorm van keizerpinguïns van Eline en Stef en van mama alreeds een pinguïn-kerstbal.

Voordat we in ’t stad zelf zouden gaan shoppen maakten we eerst kennis met het Antwerpse filiaal van Bia Mara. In tegenstelling doet de inrichting van dit restaurant eerder denken aan dat van een oude pub, gemixt met wat schoolklas-touches en een moderne insteek. Gevolg is een veel meer open, lichtere en ruimer interieur dan het streetfood-concept in Brussel wat meteen voor een andere vibe zorgt.

Maar beiden zijn gezellig zitten en vooral lekker! Want aan dat laatste veranderde niks, de fish and chips smaken er nog steeds ontzettend lekker, ze werken nog steeds met lokale handelaars voor al hun producten (ook voor de drankkaart dus), wat resulteert in mooie flessen water.

Kortom, ben je in Antwerpen (of Brussel), zeker een bezoekje brengen aan Bia Mara voor een lekkere portie fish and chips! 😀

Advertenties

Een gedachte over “Stockverkoop bij De Markies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s