Tom Michell – De pinguïnlessen

9789400406216‘De pinguïnlessen’ is het hartverwarmende verhaal van Tom Michell die een pinguïn redt als hij tijdens zijn vakantie in Uruguay op het strand loopt. Tussen zijn dode soortgenoten blijft de pinguïn moedig vechten voor zijn leven, ondanks zijn veren helemaal bedekt zijn met olie. Tom kan het niet over zijn hart krijgen de pinguïn achter te laten en besluit het dier te redden.

Achter de redding, die enig gevaar voor Tom zelf met zich meebrengt, is de pinguïn overtuigd van de goede bedoelingen van Tom en wijkt hij niet meer van diens zijde. Een probleem, want Tom moet terug naar Argentinië, waar hij woont en werkt als leraar. Tom slaagt erin een plan te bedenken om de pinguïn toch niet zomaar te moeten achterlaten en wat ontstaat is een (h)echte vriendschap, een uitzonderlijke vriendschap met wederzijds respect en liefde.

Het boek verteld enkele anekdotes die Tom jaren later schreef over wat hij zich nog herinnert van zijn leven met de pinguïn in de schoolgebouwen en het Argentinië van de jaren ’70. Een verhaal dat soms te gek is voor woorden, maar meer dan eens een brede, vertederende glimlach op je gezicht tovert. En één enkele keer een traan. Enkele hoofdstukken werden ook voorzien van enkele vrolijke tekeningen door Neil Baker

Een boek dat je zeker gelezen moet hebben en hoe dan ook zal weten te raken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s