Graeme Simsion – Het Rosie Effect

9200000027267761

‘Het Rosie Effect’ is het vervolg op ‘Het Rosie Project‘ en waar ik lang naar uitgekeken heb om te lezen vanwege het fantastische eerste boek.

‘Het Rosie Effect’ gaat enkele maanden verder waar ‘Het Rosie Project’ eigenlijk stopte. Don en Rosie zijn ondertussen getrouwd, maar Don is een man met autisme die door die beperking steeds in hilarische situaties terechtkomt en niet steeds goed weet zich daar uit te redden. Ook in dit vervolg zorgt dit uiteraard voor hilarische en vaak absurde situaties. Wanneer dan nog eens blijkt dat Rosie zwanger is weet Don niet beter dan informatie rond zwangerschap te halen uit de literatuurkunde, zoals we van hem gewoon zijn.

Ook Gene, de beste vriend van Don, is van de partij. Wanneer die uit Australië overkomt heeft Don er eigenlijk een tweede probleem bij en probeert hij voor iedereen een goede oplossing te voorzien waarmee hij niemand kwetst. Maar niet alles draait uit zoals hij dacht en blijkt ook zijn relatie net zo vatbaar voor frustraties als dat van ieder ander.

Ondertussen wordt ‘Het Rosie Project’ al reeds verfilmd en naar mijn mening kan dit boek niet tippen aan het eerste boek, waar de spontane absurditeit en humor meer aanwezig en het in dit boek vaak een beetje geforceerder lijkt waardoor het hele verhaal bij momenten soms zelfs wat langdradig gaat aanvoelen. Maar desalniettemin een fijn boek dat je zeker een lach op je gezicht tovert!

Advertenties

Een gedachte over “Graeme Simsion – Het Rosie Effect

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s