Engie Parkies: Niels Destadsbader

IMG_3899

De zomer is weer begonnen, en dat betekent ook de terugkeer van de parkconcerten, dit jaar onder de naam ‘Engie Parkies’ na een verandering van de hoofdsponsor.

Het was Niels Destadsbader die afgelopen dinsdag de aftrap mocht nemen met het eerste concert en dat voor een goed gevuld park. Jong en oud waren afgezakt naar het Romain de Vidts-park, en Niels ging er plagerig op in dat de aanwezigen daardoor wel ‘Is er wifi in Tahiti’ moesten missen op de televisie.

Niels opende het eerste deel met een rustige en ingetogen set, met de muzikant rond hem verzameld, zitten op een stoel. Goed, maar uiteraard doet dit afbreuk aan de sfeer tijdens een concert, zeker als opener… Bij de cover van ‘Het is een nacht’ wordt er voor de eerste keer luidkeels meegezongen en komt er wat sfeer in. Niels brengt zijn cover van ‘Ik ga dood aan jou’, eentje dat hij ooit bracht op MNM en me echt kippenvel bezorgde. Maar ook Bart Peeters’ ‘Allemaal door jou’ covert hij moeiteloos en getrouw aan het origineel. De eerste set is echter van korte duur en nog net geen half uur is het al tijd voor een pauze.

Voor het tweede gedeelte worden de eerste reeks instrumenten en de stoel van het podium geruimd, wat zorgt voor heel wat meer plaats en dat geeft Niels, in een nieuwe outfit, ruimte voor wat meer interactie. Hij brengt een gezonde mix tussen eigen werk (met pareltje ‘Hou je me vast’) en covers wat zorgt voor een aangename sfeer en dat er ook effectief meegeklapt en gezongen wordt.

Naar het einde toe mag Fien het podium op, de gelukkige die Minnie Mouse kon vangen. Het levert haar een eigen opgedragen nummer op en een knuffel van Niels (en uiteraard een Minnie Mouse…). Afsluiten doet Niels met een live-band die zijn eigen kunnen fantastisch bewijst door meerdere (aangevraagde) genres uit de losse pols te spelen, een medley van Nederlandstalige-klassiekers met de correcte stemmetjes (Luc De Vos, Raymond van het Groenewoud, Bart Peeters,… Niels weet ze even goed te imiteren als Guga Baul) en een ‘Ik hou van U’ herbewerkt naar een versie speciaal voor Sint-Niklaas.

Het eerste parkconcert van 2016 was meer dan de moeite!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s