The Tall Ship Races Antwerp 2016

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Dit weekend meren een heleboel prachtige zeilschepen aan tijdens het ‘The Tall Ship Races Antwerp 2016‘. Sinds donderdag liggen zo’n 30 schepen aangemeerd in de Antwerpse dokken die allemaal te bezichtigen zijn vanop de kaai en sommige zelfs te bezoeken.

Het levert alleszins een prachtig zicht op, al die schepen die uit enkele eeuwen terug naar hier lijken te zijn geflitst. De bemanning hebben vaak echte matrozen-kostuums of zijn voorzien van een gedecoreerd kostuum. Maar alleen de schepen zelf stralen prestige uit. Groots en impressionant.

Verdeeld over 4 zones tussen het Steen en het MAS liggen de schepen, wat zorgt voor een mooie wandeling langs het water. Aangezien we vroeg vertrokken waren wisten we aan de immense drukte ’s middags te ontsnappen. Desondanks was het al enorm aanschuiven aan ‘Cuauhtémoc’, een Mexicaans schip, één van de grootste aanwezigen. We pasten en ging aan boord op ‘Kruzenshtern’, het grootste aanwezige schip, onder Russische vlag. Het grootste gedeelte van het schip is te bezoeken waardoor je een mooi zicht krijgt op het leven aan boord.

Het was een fikse wandeling, maar met het stralende weer en de knappe boten fijn om te doen. Tussendoor komt je meermaals een geïmproviseerd plein tegen met een heleboel foodtrucks. Op het einde van onze wandeling, en een bezoek aan het MAS met uitzicht over Antwerpen, besloten we de Croquerie Foodtruck een bezoek te brengen en te genieten van een hemelse ‘Croque au Dille’. Om duimen en vingers bij af te likken.

De terugkeer naar ’t stad verliep wat moeizamer omdat er ondertussen al wat meer bezoekers op de been waren en we daardoor echt tegen de stroom moesten ingaan. Eens we uit de stroom konden ontsnappen ging onze voettocht wat vlotter en deden we eerst nog wat solden voor de dag af te sluiten met fish and chips in Bia Mara.

Advertenties

3 gedachten over “The Tall Ship Races Antwerp 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s