Marion Pauw – Daglicht

DAGLICHTHet is weer zomer en dus het uitgelezen (woordgrapje) moment om met een boek te genieten van de zon die zich stilletjes aan steeds meer en meer laat zien. En ‘Daglicht’ van Marion Pauw is een aanrader in het thriller-genre.

In het boek volgen we Iris en Ray, die om de beurt een hoofdstuk vertellen. Iris is een jonge moeder van Aron en alleenstaand. Part-time werkzaam bij advocatenbureau Bartels&Peters moet ze die baan proberen combineren met de opvoeding van haar bij momenten moeilijke behandelbare zoontje. Meer dan eens wordt ze tijdens een klantencontact weggeroepen omdat ze in de crèche problemen hebben met Aron. Gelukkig kan haar moeder, die anders een ijzig karakter heeft, wel om met het karakter van Aron.

Ray zit vast voor moord op zijn alleenstaande buurvrouw Rosita De Jong en haar dochtertje. Zelf blijft hij bij hoog en laag beweren dat hij niks met de moord te maken heeft en dat hij enkel het bloedspoor van bij hem thuis naar de woning van Rosita aantrof toen hij, buiten zijn gewoonte om, de bakkerij waar hij al achttien jaar werkte eens vroeg verliet. De bakkerij was zijn leven en het moederdeeg dat hij gebruikte voor het brood had hij zelf jaren daarvoor gekregen van Pierre die hem opgeleerd had.

Wanneer de moeder van Iris op reis gaat en op het grote aquarium en de bijhorende vissen moet passen sterven er twee vissen. In het logboek ontdekt ze echter de naam ‘Ray Boelens’, geïntrigeerd naar wie die man kan zijn gaat ze op onderzoek. Al gauw ontdekt ze dat haar familie misschien iets groter is dan ze had gedacht en dat haar moeder wat meer te verbergen heeft dan ze überhaupt kan vermoeden.

‘Daglicht’ werd reeds verfilmd, maar het boek zelf is meer dan spannend en boeiend genoeg om te lezen, telkens weer wordt je naar het puntje van je stoel gezogen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s