Dagje op stap met Dea

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het was alweer meer dan een half jaar geleden dat ik met Dea afsprak, één van de fijne mensen die ik via Tumblr leerde kennen (zeg nog eens dat sociale media niet sociaal zijn ;-)) We lijken de neiging te hebben eenmaal in de winter af te spreken en in de zomer tijdens één van de heetste dagen. Zoals vandaag, al was het vorig jaar makkelijk nog een graad of vijf warmer.

Gevolg was dus een beetje dat we de Gentse Feesten lieten voor wat ze waren. K3 lieten we zo bijvoorbeeld aan ons voorbij gaan en na een half uur soundchecken lieten we de Cosari’s ook maar voor wat ze zijn. Wat wel deden was samen gezellig een heel klein beetje shoppen (de geïllustreerde Harry Potter and the Philosopher’s Stone bijvoorbeeld.)

Maar buiten het shoppen vonden we vooral rust en verfrissing (letterlijk!) bij Greenway waar we genoten van lekkere Bionina en vegan-ijs van Professor Grunschnabel (minstens zo lekker als gewoon ijs overigens!) Een mix die zorgde dat we enkele uren fijn konden bijpraten na zo’n lange tijd elkaar niet te zien…

Het is door met Dea op te trekken dat ik ook even stil sta bij hoe moeilijk het is voor sommige mensen om iets te kunnen eten ergens als je moet letten op verschillende allergieën en vanuit een eigen levensvisie geen dierlijke producten wil consumeren. Om die reden konden we bijvoorbeeld niet terecht bij Würst waar of vegan of gluten-vrij wel mogelijk is maar niet én vegan én gluten-vrij.

Voor een avondmaal belanden we dan uiteindelijk bij Le Botaniste, een uniek concept in hartje Gent dat wel volledig gluten-vrij én vegan is. Het lijken wel echte professors die jouw eten voorzien en alleen daarom al moet je er gewoon eens geweest zijn!

Door nog eens langs Mercator, het eerste schoolgebouw waar ik tijdens mijn opleiding aan HoGent les volgde, kwam ook een stukje gemis en een beetje thuiskomen in één van de mooiste Vlaamse steden naar boven…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s