Chris Weitz – De Nieuwe Orde

9200000051601286

‘De Nieuwe Orde’ is het vervolg op ‘Overlevers‘ van Chris Weitz, een Amerikaanse Hollywood-regisseur en ondertussen schrijver van deze apocalyptische young-adult reeks.

Uiteraard gaat het verhaal verder waar het eerste boek eindigde, bij het ontdekken van een geneesmiddel tegen de ziekte. Dat de wereld dan toch niet volledig uitgegroeid blijkt is een schok voor de overlevende jongeren, die plots beseffen dat ze dan toch niet helemaal de leiding hebben over de wereld.

Maar nu de wegen splitsen van Jefferson en Donna loert voor beiden nog steeds evenveel gevaar. Jefferson moet de gevaarlijke wereld van jongeren-stammen in en hen overtuigen van het werkende geneesmiddel en het met iedereen te delen, en niet exclusief te delen met één stam.

Maar ook Donna is niet in zo heel veilige handen en niemand lijkt te zijn wie hij/zij zegt te zijn waardoor ze niemand echt voor 100% kan en mag vertrouwen, wat moeilijk is nu ze alleen achterblijft…

Misschien niet de beste young-adult thriller-reeks, maar het leest vlot weg en bouwt genoeg spanning op om uit te kijken naar het vervolg.

Advertenties

Een gedachte over “Chris Weitz – De Nieuwe Orde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s