Dagje Bellewaerde

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het moet alweer van het begin van mijn tienerjaren geleden zijn dat ik nog eens naar Bellewaerde ging, het pretpark waar we als kind quasi iedere zomer naar toe gingen (op die paar keer Meli en Efteling na dan). Maar sinds de geboorte van mijn zusje deed ik vijf keer Plopsaland (en dat staat binnenkort weer op het programma…)

Maar we deden gisteren dus nog eens sinds lang een dagje Bellewaerde, met de kleine zus voor het eerst die voorbereidt (door middel van 2 on-ride filmpjes) beloofd had zeker op de 2 donkere attracties te gaan. Aangezien we geparkeerd stonden op parking C kwamen we binnen langs het Mexico-plein. Nadeel is dat je de mooie, grote Koning Leeuw aan parking A op die manier misloopt.

Toen ik kind was huisde ‘Los Piratos’ nog op het Mexico-plein, die is sindsdien verdwenen en vervangen door een 4D-bioscoop waar je ‘De Kleine Prins’ kan bekijken en door de ‘Huracan’. Het is die laatste waarmee we onze dag begonnen, deze inside-rollercoaster is ontzettend knap gethematiseerd, zowel aan de wachtrijen als de rit zelf. Knappe trein, prachtige waterval en voor je het weet werp je een snelle blik op het Mexico-plein vanuit de hoogte. Waarna je naar beneden raast en het gebouw terug binnenkomt voor een donkere rit dat eindigt met een knappe licht-visual. Een (zeer) korte, maar krachtige, rit die meer dan de moeite waard is.

Vanwege het grijze weer was het niet bijzonder druk in het park en ging het schuiven quasi overal best vlot. Hier en daar stonden we maximaal een half uurtje in de rij, maar veelal zaten we binnen de 10 minuten op de attractie. Van Mexico naar de Far West, van de jungle naar Canada. Het kan allemaal op één dag over meer dan 30 attracties. We draaiden in het rond op El Toro en de koffietassen. Ging precies overkop maar niet echt in het Huis van Houdini en we werden nat op de River Splash en de Niagara. Als je vlot aanschuift kan je zoveel attracties doen dat het wachten zelfs zelden echt verveeld en dat maakt de dag ontzettend aangenaam.

Doordat het zaterdag de eerste zomernocturne van de zomer was, was er ook het voordelige BBQ-buffet in het vorig jaar geopende Texas Grill restaurant ’s avonds. Door een reservering genoot je ’s avonds, tussen 18 uur en het sluiten van het park om 22 uur van een buffet aan kipfilet, ribbetjes, BBQ-worsten, hamburgers, een arsenaal verse groentjes, sauzen en frietjes met als dessert koffie à volenté en chocomousse. En het mag gezegd dat voor een pretpark het eten meer dan geslaagd was. De ribbetjes waren perfect, het vlees kwam mooi van de beentjes, de worsten waren perfect gegrilld. Kortom, het buffet was om vingers en duimen bij af te likken!

We sloten de dag af met zes rondjes op de Bengal Rapid River, het voordeel als de meeste mensen reeds naar huis zijn en er dus geen wachtrij meer is waardoor je gewoon kan blijven zitten. Klap op de vuurpijl was de adembenemende vuurshow op het Mexicoplein!

Mijn zus is een durver 😂

A post shared by Troy (@froy74) on

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s