Dagje Plopsaland met de zus

Deze diashow vereist JavaScript.

Omdat de zus dit jaar iets langer van haar zomervakantie bij ons spendeert dan voorzien en mijn vakantieperiode er alweer bijna opzit besloot ik om er een dagje op uit te trekken met de zus, de vakantie eindigen zoals we die begonnen zijn: met een pretpark! Het was een verrassingstrip, dus ze was al meer dan twee weken zeer nieuwsgierig waar we naar toe zouden trekken, en ze was dus ook dolgelukkig toen ze zag waar de trip heen ging…

Om 7 uur vertrokken we thuis richting Plopsaland, met de trein. Op weg naar Gent-Sint-Pieters, waar we een overstap zouden maken op de trein richting De Panne stelde ik echter vast dat onze trein in Gent afgeschaft was. Drie kwartier wachten, vroeg in de ochtend met de zus dus. In Gent bleek dat er in Diksmuide een ongeval gebeurd was met een vrachtwagen en een trein, wat nog meer problemen voorspelde voor onderweg.

En jawel, we zaten nog niet goed en wel op de trein richting De Panne of we kregen te horen dat we in Diksmuide zouden moeten overstappen op een bus die er 40 minuten extra langer over zou doen. Het half uurtje dat we te vroeg zouden arriveren veranderde naar een uurtje na de opening van het park arriveren. Als we in Tielt plots langer blijven stilstaan en de boodschap weerklinkt dat er een onbepaalde vertraging is aangezien de reis niet verder gezet kan worden zie ik die voorsprong die we hadden nog verder wegzinken, daar kunnen geen suikerwafels en water die de NMBS uitdeelt tegenop. Maar al gauw springen mensen weer de trein op en weet de treinbegeleidster ons het goede nieuws te melden dat de trein alsnog zijn reis zal verder zetten.

In Diksmuide staan er al drie bussen klaar, en wanneer we een plaatsje gevonden hebben op een dubbeldekker kunnen we onze reis verder zetten richting Plopsaland. Uiteindelijk arriveren we iets na 11 uur, maar het schuiven aan de kassa gaat vlot en al snel zijn we binnen, klaar voor een dagje pretparken!

Van de draak naar de boomstammetjes, van de koffiekopjes in het chique Prinsessia-paleis naar de grote storm in Wickieland. De ene attractie schuift al wat vlotter dan de andere. Dat zorgt ervoor dat het wachten soms welgekomen is om een boterham in de mond te steken of even op adem te komen en op te drogen. Sinds we de laatste keer in het park waren heeft het park alweer enkele grondige veranderingen ondergaan.

Zo is ‘Heidi the Ride’ prominent aanwezig en reeds van ver te zien. Doordat de milieuvergunning echter verlopen is heeft het park echter beslist de nieuwe attractie pas volgend jaar te openen, een beetje jammer want de rit ziet er geweldig uit. Andere eyecatcher van het park is het prachtige Prinsessia-paleis waarin een chique restaurant en de koffiekopjes-attractie ondergebracht zijn.

Halverwege de dag besluiten we wat verkoeling te zoeken en trekken we naar het Plopsa Theater voor de Samson & Gert Zomershow. In dit geval vergezeld de zus meer mij als ik haar, maar ach… 😉 Samson en Gert weten na meer dan 25 jaar nog steeds zowel jong als oud te boeien en alle nieuwe en oude liedjes worden woord voor woord meegezongen. Van fantastische publieksparticipatie gesproken! De show zit doorspekt van grapjes, vaak met een dubbele bodem waar de oudere generatie ook iets aan heeft.

Na de show trekken we Mayaland in waar we van de ene attractie in de andere kunnen maar waar de attractie’s zeker niet onder moeten doen voor diegene die zich buiten bevinden.

Voor we terug huiswaarts keren gaan we nog een hapje eten bij Fred Kroket, de wereldberoemde friturist uit het dorp van Samson en Gert. Met gevulde maagjes zijn we klaar voor de terugreis die deze keer maar 2 uur duurt. Gelukkig.

Een gedachte over “Dagje Plopsaland met de zus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s