LEGO Doctor Who set

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Sinds enkele jaren kunnen LEGO-fanaten hun eigen ultieme LEGO-set samenstellen en uploaden. Wanneer dat idee voldoende ondersteund wordt dan gaat het naar de volgende fase en onderzoekt het bedrijf de mogelijkheden om de set effectief op de markt te brengen. Het kijkt dus of er rechten moeten bekomen worden, het bekijkt of het marketing-gewijs kan én of het past binnen de missie en visie van LEGO en doet daarna eventueel nog enkele aanpassingen op de voorgestelde set voordat het op de markt komt.

Deze set van Doctor Who is er zo eentje en kwam bijna zonder aanpassingen op het voorgestelde idee op de markt. Kijkers van de science-fiction reeks kennen de blauwe politiebox als de TARDIS en herkennen uiteraard naast Clara ook Eleven en Twelfth, net als twee Daleks en een Weeping Angel.

Stiekem was ik dan ook heel blij dat ik deze set zag staan in de LEGO store enkele weken geleden omdat de reeks, ondanks het een gigantische Britse klassieker is, hier helemaal geen grote hit is. In afwachting van een nieuwe, tiende, reeks op het kleine scherm was het in elkaar zetten van deze TARDIS (which is bigger on the inside!) bijzonder leuk en zorgde het voor zo’n 3 uur bouwplezier vanwege voornamelijk de kleinere stukjes.

De box is dus zeer herkenbaar, net zoals het interieur en ook de Doctors zelf zijn zeer herkenbaar gebracht. Nu een mooi plaatsje zoeken voor the Doctor en zijn compagnon en dan beginnen dromen van de volgende set… (Zo kwam vandaag bijvoorbeeld de LEGO-versie van het alom gekende Disney-kasteel uit Disneyland op de markt…)

 

Advertenties

2 gedachten over “LEGO Doctor Who set

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s