Harry Potter: The Exhibition

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Vandaag zakten we af naar Brussel voor een bezoek aan de Harry Potter expo. Met een b-dagtrip deden we een mooie deal en geraakten we vlot met de metro (die mee in de b-dagtrip is opgenomen) vanuit het station naar de Heizel. Een half uurtje voor we binnen mochten arriveerden we dus, en na een korte wandeling en een kijkje naar het Atomium besloten we te gaan aanschuiven.

Ook daar verliep alles zeer vlot, een korte controle op tassen en een ticketcontrole was het aanschuiven om binnen te gaan. Eens binnen kan je plaatsnemen voor een green-key voor een foto in Harry Potter-sfeer, maar met een ongeïnteresseerde fotograaf werd de foto maar niks (en voor €15 mag je er op z’n minst een beetje uitzien op de foto…)

Eens binnen maak je een Sorteerceremonie mee, enkele vrijwilligers mogen plaatsnemen op een kruk en worden door de Sorting Hat ingedeeld in één van de vier Hogwarts houses. Na de ceremonie werden we naar een volgende kamer geleid waar verschillende beelden van de Harry Potter-films nog eens werden opgefrist voordat we in Hogsmeade arriveerden.

Vanaf daar begint de expo echt en krijg je de bedden van Harry en Ron te zien, verschillende kostuums van alle acht de films, alsook verschillende attributen van zowat personages. Maar vanaf het begin is het overal druk. Ondanks je in “kleinere” groepen de expo mag betreden kan men niet voorkomen dat je reeds vanaf de eerste kast al moet aanschuiven om te kijken. Dit komt voornamelijk door mensen die gebruik maken van de audio-toer die blijkbaar enige tijd in beslag neemt per luisterpunt. Of die audio-toer een echte meerwaarde vormde weten we niet aangezien we die er niet bijnamen.

Vast krijg je meer achtergrondinformatie, want het enige dat vermeldt wordt bij de tentoonstelling is wat je te zien krijgt, uit welke film het object afkomstig is en aan welke scène die gelinkt was. Maar dat neemt het plezier niet weg om alle objecten eens te zien.

The Quibbler, het theekopje met de wolf, de bril, toverstaffen,… je kan het er allemaal terugvinden. Zoveel dat je je nu afvraagt of dit werkelijk de echte props uit de films zijn of dat de gewoon toch allemaal in de Londense studio liggen waar je ze tevens kan bekijken. (En is het gewaad van Snape nu niet blauw in plaats van zwart zoals in de films?)

Maar het neemt het plezier niet weg, je kan even in de zetel van Hagrid kruipen en een heuse Mandrake verpotten… Je waant je even in een echte, magische wereld. De gehele expo neemt zo’n anderhalf uur in beslag en brengt je van Hogwarts naar het Quidditch-stadium, Hagrid’s hut en de grote zaal. Eindigen doe je in de shop waar je nog een souvenir kan kopen (t-shirts, posters, mokken, de officiële tourguide,…). Maar uiteraard is alles best prijzig, zelfs de gewaden en wands.

Wanneer we de expohal buiten wandelen is de temperatuur buiten al aardig gestegen, maar we besluiten alsnog met de metro naar het centrum te reizen en de winkelstraat eens af te wandelen. Uiteindelijk wordt het van de ene winkel naar de andere om een beetje te schuilen, niet tegen de regen maar wel tegen de warmte.

Harry Potter: the exhibition is best eens de moeite als je fan bent van de Harry Potter-reeks. Maar het is geen overtuigende wauw-ervaring. Daarvoor is het vaak te druk en heb ik de indruk dat men veel meer informatie kon meegeven bij de voorwerpen die je zag. Dan lijken de Warner Bros Studios in Londen me meer de moeite. Maar best leuk om eens gezien te hebben dus.

Advertenties

5 gedachten over “Harry Potter: The Exhibition

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s