Vredefeesten 2016

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Naar jaarlijkse gewoonte staat het eerste weekend van september in het teken van de ballons in Sint-Niklaas, met de Vredefeesten als één van de grootste balloonhappenings van Europa. Vanop de grootste markt in Europa, midden in het centrum stijgen zo’n vijftigtal heteluchtballonnen omhoog.

Ieder jaar weer een uniek en entertainend zicht, zeker wanneer we het geluk hebben dat de meeste specialevormballonnen kunnen opgaan. Dit jaar is bijvoorbeeld Herman Kleinsmitt van de partij met de grootste specialevormballon van Europa, een echte racemoto! Ontzettend knap wanneer die quasi heel de markt inneemt.

Op vrijdagavond warmen ze al op, maar zijn nog niet alle ballonvaarders aanwezig aangezien er veel vanuit het buitenland komen. Maar op vrijdag hadden we dit jaar dubbel pech met het slechte weer, na het opstijgen van 4 ballons veranderde de groene vlag terug naar code rood. Gelukkig zorgde De Mens ervoor dat we deden alsof het niet en speelde de band een fantastische en strakke set.

Gisteren hadden we iets meer geluk en kon gewoon alles omhoog gaan, op de moto na waar de ballonvaarder opteerde om op veilig te spelen en aan de grond te blijven. Vanwege de grootte van de ballon zou het namelijk moeilijk zijn om op korte tijd een goede landingsplek te vinden. Maar de ballon laten zien aan de meer dan 20 000 aanwezigen wou hij wel nog graag doen. Adembenemend. Ander primeur viel aan Puddles en Splash, twee specialevormballons die we te danken hebben aan een wedstrijd in Groot-Brittannië waar deze twee pinguïns, een mannetje en een vrouwtje, het levenszicht zagen.

Na het opstijgen van de ballons start de avondprogrammatie met concerten op een zestal podia onder de noemer ‘Villa Pace’ en op zaterdag kan er steevast genoten worden van spectaculair licht- en vuurwerk. Daarnaast pakte Brainfreeze Coffee uit speciale ballonbekers tijdens dit weekend en genoten we van een lekkere ‘Mexican’-burger bij Met Tijd en Botterhammen.

Vanavond stijgen, indien het weer het toe laat, nog één keer dit jaar zo’n 50 ballons tegelijkertijd op vanop de Grote Markt en dan is het weer aftellen naar Vredefeesten 2017.

Advertenties

2 gedachten over “Vredefeesten 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s