Stephen King – Wisseling van de Wacht

9200000057002609

‘Wisseling van de Wacht’ vormt het sluitend deel van de trilogie over oud-politieinspecteur Bill Hodges. Het is ondertussen al een aantal jaar geleden dat Brady Hartsfield een aanslag wou plegen tijdens een concert van een populaire boysband maar daar stak Holly Gibney toen een stokje voor. Bill brengt ondertussen geen bezoekjes meer aan Brady die zich in een vegetatieve toestand in het ziekenhuis bevindt tot hij sterft of beter wordt en alsnog berecht kan worden.

Wanneer een oud-collega Pete Bill contacteert omdat hij een vreemd gevoel heeft bij één van zijn laatste cases raakt ‘Finders Keepers’, het bureau van Bill en Holly. Bill en Holly ontdekken direct een aantal vreemde zaken op, maar Pete en zijn jongere collega hebben geen zin om de case tot de bodem uit te spitten en hen problemen op de hals te halen. Wanneer er echter alsmaar meer aanwijzingen zijn dat ook andere zaken aan elkaar te linken zijn en het vermoeden steeds groter wordt dat Brady Hartsfield opnieuw actief is, of iemand die voor hem opereert, bijten Bill en Holly zich helemaal vast in de zaak.

Al snel wordt duidelijk dat Brady zich een nieuw wapen heeft toegeëigend dat niemand kon voorzien en dat misschien wel veel gevaarlijker is dan ieder ander wapen dat hij reeds wist te bemachtigen. Niet alleen het leven van Bill, Holly en Jerome (en hun naasten) staat op het spel, maar ook dat van duizenden anderen. Zeker nu Brady zich andermaal tegen de zwaksten van de samenleving keert.

‘Wisseling van de Wacht’ is een razend spannend boek en een fantastische afsluiter op een briljante trilogie. Ondertussen is er reeds een televisie-serie in de maak over de trilogie, maar de boeken zijn sowieso een grote aanrader!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s