Robbie Williams – Party Like a Russian

Robbie is terug. Twee weken geleden, vlak voor zijn concert tijdens het Apple Music Festival verscheen een spotje op de Britse televisie waarin Robbie Williams te zien is als bokskampioen. Het was het begin voor zijn drukke promotiecampagne voor het elfde solo-album ‘The Heavy Entertainment Show’.

Het concert was waanzinnig goed en energiek en liet zien dat Robbie helemaal klaar was om de hitlijsten te bestormen met zijn nieuw materiaal. ‘Party Like a Russian’ is ondertussen net geen twee weken uit en de promotiecampagne draait op volle toeren. In allerhande televisieprogramma’s en radioshows was hij reeds te gast of staat hij nog geprogrammeerd. Afgelopen vrijdag was Robbie bijvoorbeeld te gast op de Medialaan voor het Q-music-ochtendblok met Sam en Heidi, en vanavond is hij te zien op vtm in ‘Jonas en Van Geel’.

‘Party Like a Russian’ is de eerste single, al kregen we na het spotje op de Britse televisie ook al ‘The Heavy Entertainment Show’ te horen als toemaatje. Dat nummer klinkt helemaal anders dan ‘Heavy Entertainment Show’, officieel ‘H.E.S.’ getiteld, van het ‘Under the Radar – Volume I‘ album. Zelf verkies ik de versie van UTR1, al bevat deze nieuwe versie wel enige zelfspot en is het voornamelijk tongue-in-cheeck.

Net zoals ‘Party Like a Russian’, dat volgens Robbie geenszins moet opgevat worden als belediging naar de Russen toe, maar eerder als een compliment, omdat ze tenslotte toch van feesten weten. De clip ziet er groots uit, zeker wanneer de danseressen met rode vuurpijlen door een grote tuin rennen. Het nummer zelf doet dan weer eerder denken aan de ‘Rudebox’ periode, al heeft het misschien deze keer wel meer in zich om alsnog een hit te worden, zeker met de promotiecampagne die eraan gebonden is.

Over anderhalve week verschijnt reeds de tweede single en op 4 november verschijnt het nieuwe album onder het label van Sony Music.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s